AKTUELNO

Iako se na svakom od nedavnih protesta može čuti da to nije borba za vlast, nego građanski protest, iza njih stoje oni koje interesuje samo vlast, a ne građani, izjavio je sinoć predsednik Skupštine grada Jagodine i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

- Takvi su već bili vlast i znate rezultat njihove vladavine - poručio je Marković građanima Jagodine. On je naveo da shvata da manji broj građana koji nije zadovoljan svoje nezadovoljstvo iskazuje šetnjom gradovima Srbije.

- U svakoj državi na svetu ima nezadovoljnih. Ali, vi dobro znate da se u Jagodini, kao i u celoj Srbiji, svi problemi rešavaju u institucijama, a ne na ulici - rekao je Marković.

On je podsetio da je bio i protest u severnoj Kosovskoj Mitrovici, gde Srbija brani prava srpskog naroda.

Prema njegovim rečima, ta nekolicina demonstanata u Kosovskoj Mitrovici, umesto da pošalje poruku sa Kosova i Metohije i prozove one zemlje koje sve vreme podržavaju kosovske Albance koji vrše nepravdu nad Srbima, "oni su prozvali Beograd, svoj glavni grad i svoju državu".

- Samo da podsetim tih nekoliko ljudi koji su šetali u Kosovskoj Mitrovici, da je Srpska lista dobila na izborima, pokrajinskim i lokalnim, 80 posto glasova Srba. Najmanje što Srbima na Kosovu i Metohiji i svim građanima Srbije treba je destabilizacija zemlje - istakao je Marković i dodao:

- Poštovani građani Jagodine, vaše je pravo da šetate, ali treba da pitate te koji vas organizuju šta vam oni nude. Oni su imali priliku da se pokažu jer su bili na vlasti -

#Dragan Marković Palma

'