AKTUELNO

Košarkaški klub Partizan osudio je postupak lidera opozicionog Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeja Trifunovića, koji je na Tviteru objavio fotografiju s trenerom KK Partizan Andreom Trinkijerijem i još nekim članovima stručnog štaba.

Trifunović, osvedočeni navijač Partizana, uz fotografiju je juče napisao: "Čovek (Trinkijeri) koji će me naterati da ponovo dolazim na tekme. I hoću".

U saopštenju objavljeno prošle noći, KK Partizan optužio je Trifunovića da je ljubav prema klubu podredio svom političkom delovanju.

- Kao košarkaški klub, Partizan veoma ceni svakog svog navijačca bez obzira na njegovu nacionalnu, versku, političku ili bilo koju drugu pripadnost. Kao sportski kolektiv od nacionalnog značaja, ponosni smo na činjenicu da ljudi najrazličitijih interesovanja i shvatanja navijaju za Partizan. Ipak, sa velikom odlučnošću odbacujemo bilo kakvu mogućnost dovođenja kluba ili bilo koga od članova kluba u vezu s političkim delovanjem pojedinaca koji žele da sportske i navijačke strasti stave u službu ostvarenja svojih političkih ciljeva - kaže se u saopšstenju.

Partizan je optužio Trifunovića da je, "uprkos tome što je osvedočeni navijač Partizana, noćas učinio upravo to, podredivši svoju navodnu ljubav prema klubu svom političkom delovanju" i istakao da ne želi da dozvoli zloupotrebu fotografije sa članovima stručnog štaba.

- Naš izbor je da se bavimo isključivo onim što najbolje znamo, a to je da igramo košarku - ističu crno-beli Kao dodatak saopštenju na Tviteru se oglasio i predsednik kluba Ostoja MIjailović.

- Čast svakome na stavovima i opredeljenju, ali kao predsednik KK Partizan uvek ću stati u zaštitu igrača, trenera i zaposlenih od zloupotrebe njihovog lika u dnevno-političke svrhe, kao i dovođenje kluba u vezu sa stvarima sa kojima nema dodirnih tačaka - napisao je Mijailović.

Posle toga, na Tviteru se ponovo oglasio Trifunović "Hvala mom voljenom klubu što me je stavio u kontekst 'ostvarivanja političkih ciljeva'. Komentara bez. Velika je pak radost što je Liverpul pred pragom osvajanja željene titule. Njega sam slobodan da volim bez 'političkih ciljeva'", napisao je Trifunović, a potom dodao kako se "za druge navija, a Partizan navodno voli".

#KK Partizan

#Košarka

'