AKTUELNO

Lider Narodne stanke Vuk Jeremić, poručujući da "neće praviti dilove" sa ovom vlašću, zapravo vapi za tim da mu se da neka funkcija i nešto novca kako bi zadovoljio svoju sujetu i mogao da nastavi da finansira svoje luksuzne životne navike, saopštio je danas potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić.

- Ali takvog dogovora neće biti, ne zato što on to ne želi, već zato što državotvorna Srpska napredna stranka ne pravi dilove sa ljudima njegovog kova - naglasio je Đurić.

On je ocenio da je Jeremić "despot u pokušaju", koji sebi pred ogledalom ponavlja da su za to što ima podršku na nivou statističke greške, krivi narod, Vučić, sistem i sve drugo, samo ne on sam, i ono što je uradio Srbiji u periodu dužem od decenije dok je bio na vlasti.

- Kada je Jeremić preuzeo dužnost i vlast naša zemlja imala je 102.350 km2, a kada je završio imala je, po jednoj računici 88.000 km2, a po drugoj oko 78.000 km2. Kada su Jeremić i njegovi tadašnji i sadašnji saučesnici došli na vlast, naša zemlja je imala luku na Jadranu, imala je industriju i sačuvanu supstancu za početak privrednog oporavka, a kada su otišli, za sobom su ostavili samo pustoš - podsetio je Đurić i upitao:

Ima li boljih i rečitijih parametara da se izmeri bilans nečije vladavine i neuspeh jedne politike?

- Međutim, kada Jeremiću ne odgovaraju argumenti, tim gore po argumente, jer on je zaljubljen o izmaštanu sliku o sebi kao predsedniku sveta, koju je gradio družeći se sa belosvetskim prevarantima poput Patrika Hoa. Onaj ko nema podršku sopstvenih komšija i sugrađana traži podršku hrvatskih parlamentaraca u Briselu, jer oni valjda bolje znaju od građana Srbije šta je dobro za našu zemlju i njenu budućnost - istakao je Đurić.

#Marko Đurić

#Vuk Jeremić

'