AKTUELNO

Pitaj svog drugara Dragana Đilasa zašto je usvojio odluku kojom je omogogućio nekim opštinama da reketiraju producente i svog drugara Marka Bastaća, predsednika gradske opštine Stari Grad čije privatne račune daje producentima, poručio je Vesić režiseru.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić odgovorio je na svom Fejsbuk nalogu reditelju Srđanu Dragojeviću, koji je zamerio što novac od snimanja reklama na opštini Stari Grad ide u privatne džepove, i otkrio da je to delo upravo Dragojevićevog drugara Dragana Đilasa.

Vesićev odgovor prenosimo u celosti:

- Drago mi je što je Dragojević ovo pitao, samo obratio se na pogrešnu adresu, kao i obično. Tačno je da producenti kada snimaju reklame na Starom gradu deo uplaćuju na račun opštine, a deo na privatne račune raznih nevladinih organizacija. Sve to organizuje opština Stari Grad koja daje producentima te račune tako da Grad Beograd sa tim nema veze. Više producenata mi se obratilo sa istim pitanjem i na sednici Skupštine grada Beograda koja će biti održana 25. februara biće promenjena Odluka o komunalnom redu pa će postojati samo jedna gradska taksa koja će se uplaćivati u budžet, a prihod će deliti Grad i opština. Tako da uvodimo red. A do tada neka pita svog drugara Dragana Đilasa zašto je usvojio ovakvu odluku kojom je omogogućio nekim opštinama da reketiraju producente i svog drugara Marka Bastaća, predsednika gradske opštine Stari Grad čije privatne račune daje producentima. Ovo pljačkanje producenata koje radi opština Stari Grad na najbolji način pokazuje za šta se danas bori opozicija koju Dragojević podržava i koliko njih interesuje zakon - napisao je Vesić.

#Goran Vesić

#Srđan Dragojević

'