AKTUELNO

Predsednik nastavlja niz bilateralnih susreta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je na marginama Minhenske bezbednosne konferencije sa američkim senatorom Ronom Džonsonom.

Džonson slovi za jednog od najodanijih saradnika američkog predsednika Donalda Trampa, poznat je kao senator za "specijalne misije" a tokom prošle godine posetio je i Beograd i Prištinu.

To je samo jedan u nizu bilateralnih susreta predsednika Republike u Minhenu.

Vučić je danas pratio izlaganje nemačke kancelarke Angele Merkel na konferenciji i na kratko sa njom razgovarao. Takođe, susreo se i sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom.

Čitavu seriju razgovora Vučić je počeo juče, odmah po dolasku u Minhen, pa se tako sastao sa šefom nemačke diplomatije Hajko Masom, s potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih i evropskih poslova Belgije Didijeom Rejndersom, državnim ministrom za Evropu i Ameriku i političkim direktorom u britanskom Forin ofisu Alanom Dankanom i Ričardom Murom.

Sastao se takođe s predsednikom Moldavije Igorom Dodonom, a na kratko je, u odvojenim susretima, razgovarao i sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini i premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Uoči odlaska u Minhen Vučić je najavio brojne susrete i rekao je da će se na tom skupu "boriti za Srbiju".

Minhenska bezbednosna konferencija, 55. po redu, otvorena je juče i do nedelje okupiće brojne visoke svetske zvaničnike - 35 šefova država ili vlada, kao i 50 ministara spoljnih poslova.

#Aleksandar Vučić

#Ron Džonson

'