AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije ambasadorom Semom Fabricijem sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, problemima u dijalogu Beograda i Prištine, sprovođenju političkih i ekonomskih reformi, kao i o globalnim međunarodnim prilikama, navodi se u saopštenju službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će EU uložiti dodatne napore kako bi Prištinu navela da povuče jednostrane poteze kojim dovodi u opasnost mir i stabilnost u regionu.

-Postoji potreba za trajnim dogovorom. Mi smo spremni da sa Prištinom nastavimo razgovore kada budu ukinute takse - istakao je predsednik Vučić i dodao da je Beograd spreman za pronalaženje kompromisnog rešenja, naglasivši da nema alternative dijalogu Beograda i Prištine.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić zahvalio je na podršci koju EU pruža Srbiji, istakavši da je Unija najznačajniji spoljnotrgovinski partner sa kojom Srbija ostvaruje oko 67 odsto robne razmene. On je rekao da Srbija mora da nastavi svoj evropski put, te da je veoma važna dalja podrška Unije u jačanju, usvajanju i primeni reformi, zarad boljitka građana, dodaje se u saopštenju.

-Nastavićemo da radimo intenzivno na ispunjavanju evropske agende, sa ciljem otvaranja novih poglavlja i bržeg napretka na putu ka članstvu u EU - zaključio je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug

-Delegacija Evropske unije će nastaviti da podržava proces evropskih integracija - rekao je ambasador Fabrici i istakao da će EU nastaviti da posreduje u dijalogu u cilju postizanja sveobuhvatnog sporazuma između Beograda i Prištine.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić i ambasador Fabrici su razmotrili proces usklađivanja zakonodavstva Srbije sa zakonodavstvom Evropske unije, i saglasili se da je potreban energičniji rad u oblasti vladavine prava. Dvojica sagovornika razgovarali su i o reformi pravosuđa, borbi protiv korupcije i slobodi medija.

#Aleksandar Vučić

#Sastanak

'