AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Srbije i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas da političari iz opozicionog Saveza za Srbiju van zemlje pričaju kako je Srbija odgovorna za sve ratove, a kada se vrate onda "glume" velike patriote.

On je novinarima u Batrovcima rekao da mu je zastrašujuće da neko prebacuje krivicu na srpski narod kao što je to, kako kaže, Vuk Jeremić nedavno uradio u BiH gde je rekao da je Srbija bila kriva za sve ratove.

- Jedno pričaju kada odu u te zemlje, a u Srbiji glume velike patriote. Ne znam šta im je cilj, ali je nedgovorno zbog budućnosti Srbije da o svojoj zemlji govore da je odgovorna za ratne zločine, pogotovo što to nema veze sa istinom - rekao je Stefanović .

Kako kaže, ne razume njihovu politiku, jer se oni ne bave odgovorima na pitanja kako će narod sutra živeti, šta će se graditi.

- Mene je šokirala izjava lidera Saveza za Srbiju kroz usta Milojka Pantića da je jedini razlog što su Albanci odlučili da se otcepe bilo to što su Srbi krenuli u etničko čišćenje. Bio sam šokiran, naročito jer sam na čelu Ministarstva čiji su pripadnici stradali od šiptarskih terorista na KiM - rekao je Stefanović.

Kaže da je ponekad veoma iznenađen šta može sve da čuje od lidera SzS i onih koji govore u njihovo ime, budući da je, dodaje, svima jasno da iza protesta stoje upravo oni.

- Besmisleno je da govorimo o nekoj priči da su to neki protesti koji nemaju veze s Djilasom, Jeremićem, Obradovićem, samo što oni igraju neke svoje uloge - dodao je Stefanović.

Dodao je i da Jeremić i Djilas idu u zemlje Evropske unije i "kukaju", a s druge strane, ne smeju da kažu hoće li ili neće u Evropsku uniju da im se, kako kaže, Boško Obradović ne bi otgrao kontroli, koji, s druge strane, pak ne sme da se izjasni o nekim drugim temama koje mogu da odbiju one koji podržavaju Djilasa ili Jeremića.

- Kada je reč o poslednjoj poseti, potvrdili su da su bili u Berlinu, ali nisu mogli ništa da kažu. To znači da, ili nije bio neko značajan u hijerarhiji te zemlje, ili su se sastali s nekim s kim ne bi smelo da se sastaju - rekao je Stefanović i podsetio da su Đilas i Jeremić nedavno govorili loše o Srbiji u Briselu.

Pomenuo je i da su pripadnici bivše vlasti obišli sve zemlje sveta, odsedali u luksuznim hotelima, a sve o trošku građana.

#Nebojša Stefanović

'