AKTUELNO

Lider Narodne stranke i predsedavajući Saveza za Srbiju Vuk Jeremić u Americi traži pomoć za rušenje srpskog predsednika Aleksandra Vučića, i to od bivše državne sekretarke Hilari Klinton, piše "Srpski telegraf".

Pompezno najavljujuću posetu Vašingtonu, Jeremić je naveo da tamo ide "kako bi otklonio opasnost" da SAD "spreče promenu vlasti u Srbiji", ali je, piše list, sakrio s kim će se tamo sastati.

Kako navodi sagovornik "Srpskog telegrafa", Jeremića i Klintonovu je povezao poznati lobista Džon Podesta, nekada prvi čovek u kabinetu Bila Klintona i šef izbornog štaba Klintonove 2016.

- Podestu i Jeremića vežu dugogodišnji zajednički interesi. Ugovorom iz avgusta 2011. koji je 'Podesta grupa' potpisala sa Jeremićem u vreme dok je bio šef diplomatije, predviđeno je da se Podestinoj firmi plaća 100.000 diara mesečno za savetovanje, od koga nikakav rezultat nije viđen - kaže sagovornik lista iz SAD, dobro upoznat sa programom Jeremićeve posete.

Zaokret Donalda Trampa po pitanju Kosova i Metohije, odnosno spremnost da se uvaže i srpski, a ne samo albanski interesi, spojila Jeremića i Klintonovu", piše "Srpski telegraf" i dodaje:

- On ima kao jedini cilj rušenje Vučića, ma koliku cenu za to Srbija platila, dok je njena opsesivna želja svrgavanje Trampa i povratak u Belu kuću -

#Hilari Klinton

#Vuk Jeremić

'