AKTUELNO

Vesić je najavio je da bi JKP Gradska čistoća narednih nedelja trebalo da raspiše tender u kome će biti odvojeno mnogo više novca za čišćenje grafita

Nećemo dozvoliti da se po Beogradu lepe nalepnice, poručio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da će se uvek naći način da se gradska imovina zaštiti od "huligana".

Vesić je to rekao novinarima u holu Skupštine grada, odgovarajući na pitanje da li je i čime premazan Terazijski tunel koji su, inače, tokom poslednjeg protesta "Jedan od pet miliona" demonstranti pokušali da oblepe nalepnicama sa izjavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Ne mogu da otkrijem kako štitimo grad od huligana, od Dragana Djilasa, Vuka Jeremića i onih koji pokušavaju da to lepe. Mi smo obavezni da čuvamo grad i imovinu i to ćemo raditi i ubuduće. Nećemo dozvoliti da se grad lepi nalepnicima - rekao je Vesić.

Najavio je da bi JKP Gradska čistoća narednih nedelja trebalo da raspiše tender u kome će biti odvojeno mnogo više novca za čišćenje grafita i da će prvi put biti uvedena obaveza da se posle čišćenja grafita stavlja tzv. antigrafit boja, odnosno tečno staklo koje onemogućava da se piše po fasadi. To se, kako je rekao, radi svuda u svetu i tako se štite fasade.

- Dešavalo se da obnovimo fasadu, a da je neko iškraba posle tri dana, što je stvarno skandal. Nastavićemo da štitimo gradsku imovinu, a Đilas može da nastavi da uništava grad. Možda treba da ga pitate, možda nisu dovoljno platili štampariji, pa nije stavljeno dovoljno lepka. Možda je problem do njih, a ne do nas - komentarisao je.

Kazao je i da huliganima smatra i one koji pozivaju da se "takve stvari rade", a to, dodao je, čini upravo Đilas, koji je, kako kaže, pre dve nedelje najavio da će izlepiti grad sa 100.000 nalepnica.

- To je huliganstvo - zaključio je.

#Goran Vesić

'