AKTUELNO

Skupština grada ima samo mogućnost da donese odluku o raspuštanju skupštine opštine i raspisivanju izbora, ne o smeni, rekao je zamenik gradonačelnika.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je, upitan da li će i kada biti pokrenuta procedura za smenu predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, da o tome ne odlučuje Skupština grada.

- Predsednici opština se biraju u opštinama. Skupština grada ima samo mogućnost da donese odluku o raspuštanju skupštine opštine i raspisivanju izbora, ne o smeni, i to u slučaju da se sednica skupštine opštine ne održi tri meseca, a koliko je meni poznato, u Grockoj se to još nije desilo - rekao je Vesić novinarima u holu Skupštine grada.

Upitan da li je smena Simonovića stranačko pitanje, Vesić je rekao da je SNS poslala jasnu poruku da niko u toj stranci nije zaštićen i da za one koji prete novinarima tu nema mesta, te da za to moraju snositi odgovornost.

- Ne sećam se da je ikada ijedna stranka na taj način postupila, a sami znate da je u Srbiji bilo raznih napada na novinare, da je čak, nažalost, bilo i ubistava novinara za vreme raznih vlasti - rekao je Vesić.

Dodao je da je SNS pokazala odlučnost da se svako ko je na javnoj funkciji mora ponašati odgovorno i da ne sme da upotrebljava silu prema bilo kome, pa ni prema novinarima.

#Dragoljub Simonović

#Goran Vesić

'