AKTUELNO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić dočekala je danas ispred Palate Srbija predsednika Saveta ministara Italije Đuzepea Kontea, koji boravi u jednodnevnoj poseti Beogradu.

Italijanski premijer je dočekan uz najviše počasti ispred Palate Srbija, uz intoniranje himne i smotru počasne garde, a dočeku Kontija prisustvovao je i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Foto: Vlada Srbije

Brnabić i Konte su se zatim uputili na teta-a-tet sastanak. Nakon toga, biće održan i plenarni sastanak delegacija Vlada Srbije i Saveta ministara Republike Italije, kojem će prisustvovati Konte i Brnabić.

Foto: Vlada Srbije

- Srbija ima čast da poželi dobrodošlicu Đuzepeu Konteu. Danas ćemo razgovarati kako da dalje ojačamo naše partnerstvo i radimo zajedno da unapredimo trgovinu i investicije na korist oba naroda. Zauvek zajedno - napisala je Brnabić na Tviteru.

Italijanski premijer danas će razgovarati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a predviđeno je da se posle sastanka dvojica zvaničnika obrate medijima.

Foto: Vlada Srbije

Konte, inače, prvi put od stupanja na dužnost dolazi na Zapadni Balkan, a poseta Srbiju mu je prva bilateralna poseta jednoj evropskoj zemlji od početka godine.

#Aleksandar Vučić

#Ana Brnabić

#Srbija

#Đuzepe Konte

'