AKTUELNO

Kao Đilasov politički protivnik imam pravo da upozorim građane šta bi se desilo sa Beogradom kada bi on ponovo došao na vlast, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Naime, Đilas je tužio Vesića za kleveru, kako stoji u tužbi, Vesić je 2017.godine rekao da je Đilas uništio Beograd, odnosno gradska preduzeća, dok je bio gradonačelnik.

Odbrana zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, insistirala je da javnost prisustvuje suđenima, jer se prema njihovim rečima radi o politici, zbog čega je bitno da javnost bude upoznata sa procesom koji se vodi pred Sudom.

- Danas ste bili u prilici da vidite kako izgleda jedan od dvadesetak procesa koje Dragan Đilas vodi protiv mene – rekao je Vesić.

Vesić je novinarima pokazao dokument o tome kako se Đilas obogatio.

Foto: Pink.rs

- Ovo je samo jedan od grafikona koji zbirno prikazuje šta se dešavalo, podneti su i čitavi finansijski izveštaji. Ovde se vidi da su prihodi javnih preduzeća u Beogradu u 2019.godini veći nego 2013.godine za 28 odsto. Vidi se da je 2013.godine, kada je on bio gradonačelnik, gubitak javnih preduzeća u Beogradu iznosio 495 miliona – rekao je Vesić.

On je dodao da takođe ima dokaz o tome kako je ministarstvo finansija upuzoravalo Dragana Đilasa da prezadužuje Beograd, i istakao da postoji nekoliko dopisa različitih ustanova gde ga upozoravaju da je zadužio grad i da prestane sa tim.

- Ovo je priča o njegovoj politici. Kao njegov politički protivnik imam pravo da upozorim građane, šta bi se desilo sa Beogradom kada bi on ponovo došao na vlast. Ovo sam izrekao u trenutku kada se kandidovao za gradonačelnika Beograda – rekao je Vesić.

Foto: Pink.rs

Kako kaže, njegovo je pravo i obaveza da upozori građane Beograda kako je izgledala vlast kada je on bio gradonačelnik, i da upozorim ljude kako bi to izgledalo da je ponovo izabran.

Ročište je odloženo za 14.maj, kada će zamenik gradonačelnika moći da iznese sve ove dokaze pred Sudom.

#Beograd

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

'