AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova i rada Grenade Piterom Čarlsom Dejvidom, zahvalio na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.

Predsednik Vučić je rekao da je odluka Grenade da povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i time da prednost nalaženju kompromisnog rešenja kroz dijalog, dokaz principijelnosti u poštovanju međunarodnog prava.

On je istakao da je posebno važno što Grenada svoju podršku pokazuje i u okviru međunarodnih organizacija.

Foto: Tanjug

Ministar Dejvid je rekao da Srbija uvek može da računa na podršku Grenade, dodavši da mu je zadovoljstvo što je mogao ponovo, posle skoro četrdeset godina, da poseti Beograd i vidi impresivan napredak.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što su posetom ministra Dejvida otvorena vrata za saradnju Srbije i Grenade, uprkos njihovoj geografskoj udaljenosti, kao i nadu da će intenziviranje političkog dijaloga dovesti i do uspostavljanja ekonomske i drugih vidova saradnje.

Foto: Tanjug

U razgovoru je konstatovano da mogućnosti za saradnju postoje u poljoprivredi, oblasti informacionih tehnologija i telekomunikacija, kao i u obrazovanju i sportu.

Foto: Tanjug

S tim u vezi je predloženo da se razmotre načini za školovanje studenata iz Grenade u Srbiji, kao i za pomoć srpskih stručnjaka grenadskim kolegama u razvoju tih oblasti. Sagovornici su se saglasili da će usvajanje ugovornog okvira o saradnji olakšati stvaranje veza između Srbije i Grenade.

#Aleksandar Vučić

'