AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda i član Predsedništva SNS, Goran Vesić, pozvao je večeras građane Beograda da ostanu mirni i da ne nasedaju na provokacije Draga Đilasa i Boška Obradovića.

- Oni žele nasilje i krv na ulicama našeg grada - rekao je Vesić za Studio B i objavio na svom Fejsbuk nalogu i naveo da njih dvojica, kao i svi oni koji su večeras nasilno ušli u zgradu javnog servisa odgovarati za to, u skladu sa zakonom.

- Nasilni upad ovih huligana u zgradu javnog servisa uništavanje državne imovine i pretnje novinarima koje su večeras organizovali Đilas i Obradović, scene su za koje smo verovali da se u Beogradu nikada više neće ponoviti. Beograd nije zaslužio da ga ovi huligani uništavaju - rekao je Vesić.

Mi smo slobodna zemlja u kojoj svaki građanin ima pravo da javno pokaže svoje mišljenje ali nasilje koje su večeras demonstrirali Đilas i Obradović je neprihvatljivo, rekao je Vesić.

Večeras su pokazali za kakve se medijske slobode oni zalažu jer su pretili novinarima koji misle drugačije kao i kako zamišljaju Srbiju kojoj bi, ne daj Bože vladali, u kojoj bi svako ko misli drugačije bio izložen linču.

- Đilas i Obradović su pokazali večeras da je njihova jedina politika koju nude građanima nasilje i haos. Da li je to nasilje prema ženama, prema neistomošljenicima ili prema novinarima kao večeras njima je manje važno - kazao je Vesić.

U ime Grada Beograda zahvalujem se pripadnicima MUP-a koji su večeras izdržali sve provokacije i napade, reagovali odmereno i profesionalno i tako povratili javni red i mir i izbegli scenario koji su želeli Obradović i Đilas po kome bi došlo do sukoba sa policijom, naveo je Vesić.

#Goran Vesić

'