AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić osudio je jučerašnje ponašanje opozicije i upad na Javni servis.

Vesić je na svom Fejsbuk nalogu osudio huligansko ponašanje članova opozicije koji su upali na RTS.  Vesić ponašanje jednog od opozicionara Dragana Đilasa, smatra licemrenim pa je u svojoj objavi podsetio na sve šta je Đilas radio.

Trenutak kada huligani napuštaju zgradu Javnog servisa, koju su prethodno uništavali i u kojoj je Đilas pretio novinarima i urednicima da ih je “sada 50 a da će ih doći 50 hiljada” da ih linčuju, najbolje pokazuje koliko su srećni jer su napravili još jedan problem u zemlji. Formalna organizatorka protesta, Jelena Anasonović, koja je samo Đilasova marioneta, uz osmeh pravi selfi sa policijom da bi samo koji minut kasnije pred novinarima zabrinuta davala izjave kako je navodno “pretučen jedan od organizatora protesta” i pozivala građane da lažno prijavljuju policiju i izmišljaju grubost. Na slici je nasmejani Dragan Đilas u trenutku kada izlazi sa RTS srećan jer je sinoć prevario svoje kolege Jeremića i Lutovca, i sam ušao u televiziju pokazavši im ko im je šef ali i zadovoljan jer je bio u zgradi u kojoj je, dok je bio na vlasti od 2004-2013. godine, okrenuo 70 miliona evra trgujući sa reklamnim sekundama! Ne upada Đilas u RTS da se bori za slobodu medija već da se ponovo dočepa reklamnih sekundi. Ima li većeg licemerja od toga da Đilas govori o slobodi medija? Da o tome priča osoba koja je od 2004-2013. prema zvaničnom izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije upravljala medijima u Srbiji i osoba koja je kao državni funkcioner bila suvlasnik jednog dnevnog lista!? Dok je Đilas vladao Srbijom reklamu niste mogli da platite ako ne ide preko njegove firme! I sada će on da priča o slobodi medija. Kada smo kod RTS, Vučićeva vlada nije za sedam godina postavila NIJEDNOG urednika. Svi urednici su ili to bili pre 2012. godine ili su se pre tog perioda zaposlili na javnom servisu. I sada ti urednici koje vlada samo pustila da odgovorno rade svoj posao vodeći računa kao javni servis o interesu države smetaju Đilasu! Njima Đilas preti linčom, zatvara ih da ne mogu da napuste zgradu i vređa ih. Jer Đilas tako razume slobodu medija. Ili novinar ili urednik rade za njega ili im preti. Kao ova Anasonovićka. Žalosno je ponašanje Đilasovih medija televizije N1 i lista Danas koji su uključujući se iz okupiranog dela zgrade RTS promovisali huligane i pozivali građane da ih podrže. Nijednog časa nisu se solidarisali sa kolegama novinarima, urednicima i snimateljima RTS koji su bili zarobljeni u zgradi i kojima je Đilas pretio linčom ako ga ne puste da on uređuje dnevnik.

Da podsetimo, juče je određen broj okupljenih opozcionara na čelu sa Boškom Obradovićem i Draganom Đilasem pokšali da upadnu na RTS.

#Goran Vesić

'