AKTUELNO

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da se juče na sednici predsedsedništva Srpske napredne stranke ozbiljno razgovoralo o situaciji u zemlji.

Đurić je rekao za Pink da SNS ima veliku odgovornost za to da sve poslove koje su započeli u zemlji i nastave.

-Tu su ekonomske reforme, institucionalne reforme, da nastavimo da štitimo naše nacionalne i državne interese kada je u pitanju reč o KiM i položaju Srba u regionu  - naglasio je Đurić.

-I zato svaka odluka o izborima koju donosi SNS uvek se donosi sagledavajući najširi aspekt državnih i nacionalnih interesa, a ne usko stranački interes - objasnio je on, dodajući da je samo do stranačkih interesa "mislim da nikakve dileme u vezi sa tim ne bi bilo".

Predsedništvo stranke, kako kaže Đurić, izuzev jednog glasa, glasa predsednika Aleksandra Vučića, glasalo je da izbori održani, kao vanredni parlamentarni izbori, a razlozi su za takav stav, napominje, višestruki, dok je predsednik tražio još neko vreme.

Foto: TvPink

- Predstavnici opozicije iz petnih žila se trude da stvore jednu nezdravu, bolesnu političku klimu, klimu u kojoj se neće razgovarati stavovima, argumentima i idejama, već pribegavaju nasilju i fašistiičkim metodama - rekao je Đurić.

-Ako pogledate šta su radili u nekoliko nedelja i Boško Obradović i Dragan Đilas i Vuk Jeremić, videćete da oni nisu ponudili ni jedno rešenje, nisu ponudili nikakav stav, nikakvu ideju, umesto toga, kada je predsednik Vučić rekao da je neprihvatljiva i sramna albanska platforma, koja bukvalno pokušava da Srbiji izdiktira nezavisnost Kosova kao jedino moguće rešenje, ni ne izlaze sa kontrarešenjem, oni iste te nedelje upadaju u institucije, u Javni servis - podsetio je on i ocenio da je neozbiljno i neodgovorno njihovo političko delovanje.

-Kako sa druge strane možemo govoriti o njihovim rešenjima iz oblasti ekonomije? Od negativnog pada od preko 3 odsto godišnje kada su oni bili na vlasti, mi smo uz teške muke, teške reforme, mere fiskalne konolidacije uspeli da dođemo do toga da je prošle godine rast u Srbiji iznosio 4,4 odsto  - naglasio je Đurić.

-Možemo ovaj put da govorimo da Srbija ima više novca da uloži i u infrastrukturu, pomogne narodu na KiM i za obnavljanje vojske. Oni pričaju kako bi da ratuju, a u njihovo vreme Vojska Srbije je desetkovana. Imali smo situaciju da gotovo nemamo vazduhoplovstvo, samo jedan neispravan MIG, danas nakon napora predsednika Vučića, imamo dvocifreni broj najsavremenijih aviona - rekao je Đurić i zaključio da SNS donosi odluku o izborima sagledavajući ukupne prilike u zemlji i regionu.

#Marko Đurić

#SNS

'