AKTUELNO

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da su predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "dani odbrojani", na šta je reagovao potpredsednik Glavnog odbora Vučićeve vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić ističući da će uz Vučića ostati milioni građana Srbije, a uz Jeremića na kraju "neće ostati ni Đilas, ni Mišković, ni strani pokrovitelji".

- Neizbežni sunovrat i fijasko protesta iza kojih stoji korumpirana politička klasa bivšeg režima, koju je narod već jednom oterao, neizbežni je sudnji dan za politiku Vuka Jeremića - naveo je Đurić u saopštenju za javnost.

Jeremićeva politička apokalipsa, ocenio je, počela je debaklom na izborima, nastavila se razotkrivanjem lopovske mreže koja je finansirala njegovo političko delovanje i laži u vezi s poreklom novca u njegovoj bogatoj tajkunskoj kasi.

- Nevinašce koje je 'samo' bilo na vlasti tek 12 godina, tokom kojih je, o slučajnosti, sunovrat doživela i ekonomija, i državne insitucije i odbrambeni potencijali, i zdravstvo, i prosveta, i sudstvo i državna teritorije - rekao je Đurić.

Foto: Tanjug

- Halalio je Jeremić i Crnu Goru, a i Kosovo, koje je lažnu nezavisnost proglasilo tokom njegovog mandata, a onda im se on, da velikoalbanska svadba ne bude bez miraza, našao i priskočio u pomoć i mišljenjem Međunarodnog suda pravde da ih časti za naš rastanak i njihov sastanak - naveo je Đurić.

On kaže da je u još jednoj stvari Jeremić omanuo - uz Vučića će ostati milioni građana Srbije, od tog broja i stotine hiljada srpskih naprednjaka.

- A uz Jeremića na kraju neće ostati ni Đilas, ni Mišković, ni strani pokrovitelji...Uz njega će ostati prezir građana Srbije, koji je najveća kazna i najteže breme - zaključio je Đurić.

Pročitajte još: OPOZICIJA SPREMA UKRAJINSKI SCENARIO: Ove fotografije su dokaz!

#Marko Đurić

#Vuk Jeremić

'