AKTUELNO

Glavna i odgovorna urednica srpske redakcije "Sputnik" Ljubinka Milinčić i glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Politika" Žarko Rakić govorili su o aktuelnim temama za Pink.

Milinčić je komentarišući naslov u "Večernjim novostima" da zločinci zarađuju na mrtvim Srbima rekla da joj i dalje nije jasno zašto smo bombardovani, ali da sigurno nismo zbog humanitarne katastrofe niti zbog uvođenja demokratije.

Foto: TvPink Printscreen

-Niko se u svetu ne brine za demokratiju u tuđoj zemlji, a često ni u svojoj. Olbrajt ali ne samo ona su se bacili na kosovska bogatstva da otmu ono što mogu, a mislim da nikad ni istorija neće reći pravi razlog i šta je uticalo na svetske moćnike da donesu odluku da bombarduju Jugoslaviju - naglasila je Milinčić.

Mi se vraćamo 20 godina unazad, oni su i Albance bombardovali pod izgovoom da uvode demokratiju, u jednom danu su pobili na stotine ljudi u ime demokratije, u ime želje da ih spasu - podsetila je ona.

Ne veruje, kako ističe, da su oni bombardovali da bi uzeli rudnik, ali su shvatili da će im oni ne samo podizati spomenike, nego će im dati svu srpsku imovinu koju oni ne mogu za sebe oteti.

-Onda kada je vlasnik Olbrajt čini se da je to lakše, jer samo treba oteti od Srba pa makar  i dali i Amerikancima - dodala je Milinčić.

Kada je u pitanju pisanje medija da je strpljenju SAD-a došao kraj i da Vašington diže ruke od Tačija i Haradinaja, Milinčić kaže da bi ona volela da Vašington digne ruke i od Srbije.

Foto: TvPink Printscreen

-Verovatno se Trampu učinilo da treba da pređe na drugu temu, ali teško da će oni dići ruke od Tačija ali i od Srbije - ocenila je ona.

Rakić smatra da Amerikanci imaju "zanimljivije igračke", kao što je Venecuela.

-Tramp ne bi pogodio ni gde se nalazi Kosovo, a kamoli nešto ozbiljnije, administracija tu vodi glavnu reč, to je stara politika, ne verujem da sada neko u Trampovom okruženju razmišlja o dijalogu. Administracija radi svoj posao, a do sada se dobro pokazala, od tog posla nema ništa - ocenio je on.

#Ljubinka Milinčić

#Žarko rakić

'