AKTUELNO

Članice Aktiva žena Pokreta socijalista najoštrije su osudile napad dela opozicije na žene u Skupštini grada Beograda. Narodna poslanica PS Ana Karadžić ocenila je da je politika Saveza za Srbiju nasilje i mržnja.

Narodna poslanica PS Ana Karadžić ocenila je da je politika Saveza za Srbiju nasilje i mržnja.

- Bili smo svedoci napada čelnika Saveza za Srbiju na predsednicu Parlamenta, napada na premijerku, na funkcionerke i novinarke, a juče i na zaposlene žene u Skupštini grada, sve to jasno pokazuje da je program tog takozvanog saveza nasilje i mržnja, posebno prema ženama koje drugačije misle. Jeremić je juče najavio radikalizaciju protesta i odmah smo videli šta to podrazumeva, novo šamaranje i maltretiranje žena - smatra Karadžić, saopšteno je iz PS.

Članica Izvršnog odbora Pokreta socijalista Gorjana Marinković je istakla da su žene iz Pokreta socijalista ponosne na svoje koleginice koje su juče zaštitile Skupštinu grada.

- Mi žene iz Pokreta socijalista izražavamo veliku zahvalnost i divljenje svim hrabrim ženama koje su juče odbranile Skupštinu grada od napada članova opozicije predvođenim Boškom Obradovićem. Od fašista i ljotićevaca ne može ništa drugo da se očekuje, osim novog nasilja, ali pozivamo nadležne organe da zaštite sve žene i da im omoguće da nesmetano i slobodno obavljaju svoje poslove - kazala je Marinković.

Članica Izvršnog odbora Pokreta socijalista Mira Basta naglasila je da članovi opozicije konstantno napadaju građane na svojim radnim mestima.

- Nakon jučerašnjeg događaja, svi građani su ugroženi na svojim radnim mestima jer hulligani predvođeni liderima opozicije svakodnevno i sve okrutnije napadaju građane koji čestito i vredno obavljaju svoje poslove. Napali su radnike čistoće, napali su radnike na Trgu republike, radnike hitne pomoći, juče i žene zaposlene u Skupštini grada, pri tome uništavaju imovinu grada i sredstva za rad koje ćemo mi građani morati da nadoknadimo. Posebno napadaju radnike romske nacionalnosti i žene koje pošteno žive od svog rada - zaključuje Basta.

One su dodale da je Srbija moderna, demokratska država u kojoj nema mesta za fašiste i ljotićevce.

#Pokret socijalista

#SZS

'