AKTUELNO

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik TV Pink, probudio je veliko interesovanje medija kada je protekle subote, kao di-džej Žeks, napravio odličnu atmosferu na žurki za svoje zaposlene i pristalice "Saveza za Srbiju", koji se ipak nisu pojavili na najavljenom protestu.

Di-džej Žeksov odgovor protestantima "Stop nasilju samo ljubav" je osim domaćih medija, naišao na interesovanje i inostranih, te je tokom jučerašnjig dana ugostio ekipu najgledanije ruske komercijalne televizije NTV, koja je izrazila želju da sa njim uradi intervju povodom napada takozvane opozicije na njegovu televiziju.

Novinar NTV Major Anatolij, razgovarao je sa vlasnikom i glavnim i odgovornim urednikom TV Pink o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, uređivačkoj politici njegove televizije i razlozima zbog kojih je na meti napada opozicije.

Na samom početku, ruskog novinara zanimalo je zbog čega su protestanti u poslednjem trenutku odustali od dolaska na TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

- Već 20 godina živimo u ambijentu koji je turbulentan i uvek pun nepredvidivosti, ali nije ovo prvi put da se najavljuju protesti od kojih se odustalo. Mislim da smo ih malo zbunili jer smo organizovali jedan performans, koji je za cilj imao afirmaciju ljubavi. Ja sam bio di-džej i mislim da ih je preplašila buka i nivo zvuka koji smo obezbedili, tako da mislim da su zbog toga pobegli glavom bez obzira - rekao je Mitrović.

Ako sam dobro razumeo, opozicija govori da proteste organizuje u formi zabavnog, da li im odgovarate na isti način ili je to ipak nešto potpuno drugačije?

Foto: Tv Pink, Promo

Kako Željko ističe, najveći problem leži u tome što nisu poznati pravi zahtevi opozicije, odnosno onih koji se tako predstavljaju.Kako Željko ističe, najveći problem leži u tome što nisu poznati pravi zahtevi opozicije, odnosno onih koji se tako predstavljaju.

- Nikada nismo zapravo razumeli šta su zahtevi ovoga što danas zovemo opozicija. Mi imamo profil koji nije tajna - to je pro-vladin profi, kao i mnoge televizije u svetu. Predsednik kao institucija je potpuno legitimna stvar da se prikazuje i snima, čak i više puta dnevno ako je to neophodno ili ako predsednik ima tu potrebu. Isto je sa Putinom u Rusiji ili Trampom u Americi. Tako da ne vidim problem u tome što imamo pro-vladin profil. Najveće opozicione stranke vole Pink, kao i svi ostali. To su "Srpska radikalna stranka" na čelu sa Vojislavom Šešeljem, zatim Nenad Čanak, Čedomir Jovanović. Tako da bih rekao da mi suštinski nemamo problem sa opozicijom. Mi imamo problem sa grupom koja je okupljena oko manje od deset odsto onih koji danas predstavljaju to što se nekakve šozofrene artikulacije koje ne možemo da razaznamo. Pre bih rekao da je to zbir nekih pojedinačnih nezadovoljstava - nekomje izgubio posao, neko nije dobio budžet za film, ili nešto drugo što je očekivao. Na njihove agresivne napade uvek odgovaramo parolom "Stop nasilju, samo ljubav" - kaže Željko.

Foto: TV Pink Printscreen

Ruskog novinara zanimalo je i da li se Mitrović plaši da će neke naredne subote ljudi sa testerama doći do Pinka, ali iako je di-džej Žes apsolutno spreman za njihov dolazak, smatra da se to ipak neće dogoditi.

- Mi ih čekamo već subotama, ali nikako da dođu. Mislim da im neće više padati na pamet. Pre svega zbog toga što smo pokazali spremnost da ih dočekamo, da razgovaramo, pustili smo muziku, organizovali smo hranu i piće, sve što je neophodno da se dobro osećaju. Bila bi to jedna dobra žurka da su došli. Ali smo bili spremni i da im uputimo mnogo poruka i to kroz muziku, ali i kroz semplove njihovih govora i izjava iz proteklog perioda, kojih bi, prema mom mišljenju, trebalo da se stide - objasnio je Željko Mitrović.

Očigledno je da nastup di-džej Žeksa nije prošao nezapaženo, ni u našoj zemlji, ali ni u svetu, te se nadamo da ćemo ponovo imati priliku da čujemo njegov set.

#Intervju

#Željko Mitrović

'