AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, povodom sutrašnjeg protesta dela opozicije, pozvao je Beograđanke i Beograđane da ne nasedaju na provokacije nasilnika.

- Ne sme da bude prolivena nijedna kap krvi kako bi se Obradović, Đilas i Jeremić dočepali vlasti na ulici, kada već ne mogu na izborima - kaže Vesić.

Na pitanje, ako dođe do radikalizacije protesta, na koji način će država i grad reagovati, Vesić ističe da je Srbija slobodna zemlja u kojoj svako ima pravo da izrazi svoj politički stav, pa i protestima, sve dok je sve mirno i bez nasilja.

- Do sada smo pokazali visok stepen tolerancije, čak i kada protesti nisu bili prijavljeni, to se ne dešava u mnogim evropskim zemljama. Recimo u Francuskoj gde je na demonstracijama uhapšeno preko 3.000 ljudi. Dakle, dok su protesti mirni, oni mogu da se održavaju. Prerasu li u nasilje koje najavljuju fašisti Boška Obradovića reagovaće se u skladu sa zakonom kao i do sada - rekao je Vesić.

Koliko je meni poznato, naglasio je on, samo Obradovićevi fašisti i njegovi pomagači Đilas i Jeremić najavljuju blokade saobraćajnica.

- Oni su ti koji prete upadom u državne institucije, blokadom autoputa, napadom na stanove državnih funkcionera. Oni pozivaju na krvoproliće i na sukobe. Oni napadaju komunalne radnike, novinare. Njihova jedina politika je nasilje. Nasilje nad novinarima koji se usude da izveštavaju onako kako Đilas ne želi - kazao je Vesić.

U demokratijama se, naglasio je on, društveni konflikti rešavaju izborima.

- Na tim izborima SNS bi pobedila ubedljivo, tako da je naš stranački interes da se oni raspišu - rekao je Vesić.

#Goran Vesić

'