AKTUELNO

Lider Pokreta slobodnih građana potpalio mržnju!

Lider PSG Sergej Trifunović izrekao je na mitingu 13. aprila niz uvreda na račun Mađara, a danas su na zgradi Ambasade Mađarske u Beogradu osvanuli uvredljivi grafiti, između ostalog „Marš iza žice“ i „Fašisti“.

Foto: Tanjug

Na tabli Ambasade u Krunskoj ulici zatečene su i takozvane „svastike“.

Foto: Tanjug

Policija je izvršila uviđaj i u toku je uklanjanje uvredljivih poruka. Ipak, ostaje da se zapitamo da li je Trifunović svojim poganim jezikom raspirio mržnju i pozvao pojedince na ovakav sraman čin koji u svakom normalnom čoveku budi gađenje.

Foto: Tanjug

Podsetimo da su mnogi politički analitičari, stručnjaci i ljudi iz javnog života osudili njegov govor mržnje, govor u kojem je rekao da "narod iz Srbije odlazi, a Vučić naseljava Arape, Mađare, Sirijce..." (?!) Izgovorio je to kao da je to nešto loše, kao da je reč o nižoj rasi, o najgoroj vrsti ljudi. Dokaz tome da je politika koju on i drugi lideri SzS propagiraju neprihvatljiva većini, jeste i činjenica da se masovnost protesta 13. aprila smanjila nakon što su oni izašli na binu i sa nje poslali poruke koje se narodu nikako nisu dopale.

Pročitajte još: TVITER RAT NE JENJAVA! Obradović traži od Koja da se 'ODREDI', glumac ga odgovorom ostavio u neizvesnosti! Vučićevi protivnici U STRAHU zbog novog sukoba unutar svojih redova (FOTO)

#Mađarska

#Sergej Trifunović

'