AKTUELNO

Nebojša Bakarec, politički analitičar i odbornik SNS u Skupštini grada Beograda, uputio je itvoreno pismo jednom od lidera Saveza za Srbiju Bošku Obradoviću.

Pismo Bakareca Obradoviću prenosimo u celosti:

Pre 10 godina upoznao sam Vas kao skromno odevenog i povučenog čačanskog bibliotekara. Transformisali ste se u, istina, moderno obučenog, ali nažalost, razularenog kabadahiju koji već godinama srlja iz nasilja u nasilje. Pozavideli bi Vam i Kučuk-Alija i Aganlija. Što je najgore, uvek birate za žrtve one koji su fizički slabiji od vas – žene. Novinarke, poslanice, odbornice – Vama je svejedno. Naše majke, sestre, bake, ćerke i koleginice su se herojski suprotstavile Vašem nasilju prilikom pokušaja upada u Skupštinu grada.

Zulumćarite i bahatite se po Beogradu, dok u Čačku vaša deca pate za ocem. Šta je Vama važnije? Vaša narcisoidna potreba da budete „vođa“, u centru pažnje, pa makar bio prepoznat samo po zlu, ili je važnije da brinete o svom potomstvu, i da ih vaspitavate da budu dobri ljudi? Ako je ovo drugo u pitanju, znajte da deca najviše uče podražavajući svoje roditelje. Kakav primer pružate svojoj deci? Da se iživljavaju nad slabijima od sebe, da muče i ponižavaju svoje žrtve i da nasilno i u krvi otimaju ono za čim žude?

Shvatio sam u čemu je Vaš problem. Vi mrzite sebe, nezadovoljni ste svojim životom, i to se ispoljava kroz nasilje i mržnju. Sebe mrzite zbog toga što se ne osećate ugodno u sopstvenoj koži. Vaši kompleksi i frustracije kuljaju iz Vas nalik nečisti što se izliva iz kloake.

Na Vašoj poslednjoj izjavi da ćete vlast rušiti na ulici pozavideli bi Vam i najkrvožedniji revolucionari iz istorije. Slično su prethodnih meseci govorili Vaši drugosrbijanski prijatelji Goran Marković ("kroz institucije ne može ništa da se uradi", i "jedino rešenje u Srbiji apsolutna pobuna i ulica"), Dragan Velikić („Ja zaista verujem da, ubeđen sam u to, ovaj režim može samo na ulicama da se skloni“), Jovo Bakić („Vučiću će suditi revolucionarni sud“ i „Mafija svojevoljno s vlasti ne odlazi.“) i Snežana Čongradin („Reč je, međutim, o sili koja pada, samu sebe urušava, kojoj nema spasa i kojoj će suditi, ne nezavisni, već revolucionarni sudovi“). Vas i Vaše prijatelje podsećam da direktno kršite Krivični zakon (član 309. Stav 1. – „Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja“). Vi, kao i svi krvožedni uzurpatori pretpostavljate da zakoni počinju da važe onog trenutka kada ih Vi donesete. Vaši prijatelji tajkuni Đilas i Jeremić i Vi maloumno smatrate da ste iznad Zakona, a niste, verujte mi.

P.S. Vi i vaša mala kamarila, kršite i druge članove Krivičnog zakonika – „Napad na ustavno uređenje“ (član 308.); „Udruživanje radi protivustavne delatnosti“ (član 319.); „Pripremanje dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije“ (član 320.)

Nebojša Bakarec, politički analitičar i odbornik SNS u Skupštini grada Beograda

#Boško Obradović

#Nebojša Bakarec

'