AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je danas građanima KiM Dan pobede nad fašizmom - 9. maj i izrazio uverenje da je tada poslata na smetlište istorije fašistička ideja takozvane "velike Albanije".

Đurić je rekao da su na današnji dan 1945. godine naši preci stali u red sa drugim savezničkim silama i zgazili najveću pošast Evrope i sveta u 21 veku - fašizam.

-Imamo čime da se ponosimo na današnji dan. Naš narod dao je stotine hiljada života u borbi protiv fašizma. Dali smo naše najbolje sinove i kćeri. I na KiM i u drugim delovima naše zemlje pokazali smo da smo dostojni i voljni da damo ono što najviše jedan čovek može da da, a to je život, da bi sačuvali vrednosti kao što su sloboda, jednakost i pravda. I zato što ni tada, kao što ne želimo ni danas, da dozvolimo bilo kome da nam uzme i otuđi naše pravo da budemo svoji na svome - poručio je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM je u čestitki koju je prenela TV Most naveo da naši sunarodnici na KiM 9. maja mogu da budu ponosni na činjenicu nšto smo zgazli nacističku SS jedinicu "Skenderbeg", balistički pokret i i to što smo zgazli "i nadam se i verujem jednom za svagda poslali na smetlište istorije fašističku ideju takozvane velike Albanije, koja je bila sastavni deo nacističkog projekta stvaranja nacističke i fašističke Evrope".

Kako je rekao, 9. maj sa gordošću i ponosom slavimo sećajući se naših slavnih predaka, ne samo Srba, već pripadnika svih drugh nacionalnosti, albanske, romske, muslimanske i svih drugih na KiM koji su učestvovali u Narodooslobodilačkoj borbi, sa željom da nam se nikada više ne ponove ni fašizam, ni nacizam, niti balistički pokret, ni "velika Albanija" i SS divizija "Skenderbeg".

-Zato smo ponosni i uvek slavimo slavimo 9.maj - rekao je Đurić.

#Dan

#Marko Đurić

#Pobeda

'