AKTUELNO

Šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković odbacio je primedbe odborničke grupe Saveza za Srbiju na nedavni rebalans gradskog budžeta ističući da komentari dolaze od onih koji su ostavili grad u dugovima od 1,2 milijarde evra.

Mirković je dodao da to koliko su oni brinuli o građanima i budžetu grada pokazuje i afera poput renoviranja Bulevara kralja Aleksandra, gde su proneverili više od šest miliona evra.

- Devet dana nakon dostavljenog materijala i dva dana nakon održane sednice Skupštine grada, jeftina demagogija i naknadna pamet rušitelja Beograda ponovo dolazi do izražaja -naveo je Mirković u odgovoru.

- Da su bili na svom radnom mestu za koje su plaćeni i od kog su samo u ovoj godini prihodovali po 50.000 dinara, ne bi se ovako javno sramotili i znali bi da je usvojena odluka kojom se omogućava da se grejanje vrši i van sezone, ukoliko to vremenski uslovi zahtevaju - kazao je Mirković, saopšteno je Gradski odbor SNS Beograda.

On je dodao da ova odluka, kao i mnoge u ovom sazivu usvojene, nisu bile ni predmet razmatranja dok je Dragan Đilas šerifovao Beogradom, zadužio ga za 1,2 milijarde, a sebe napravio tajkunom i svojim firmama obezbedio 500 miliona evra prihoda.

- Definitivno je naš poklon koji je sadržao Poslovnik, Statut, kao i jedan deo afera Dragana Đilasa, preko potreban tom propalom savezu, kako bi već jednom nešto naučili, ali i shvatili zašto nemaju poverenje i podršku građana - naveo je Mirković.

Šef odborničke grupe "Saveza za Srbiju" u Skupštini Beograda Nikola Jovanović ranije danas je u saopštenju kritikovao izmene u gradskom budžetu.

Mirković je dodao da će se, dok danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić bude otvarao Koridor 10 i tim primerom pokazao da je za nas najbitnija politika razvoja, izgradnje, unapređenje kvaliteta života svih građana, kako Beograda, tako i cele Srbije, Đilas, Obradović i Jeremić šetati gradom, tući će sa saobraćajnim znacima i svojim delovanjem remetiti ljude u našem gradu.

- A možda će se ponovo, što je u njihovom maniru, obračunati i sa ženama, pretući po neku novinarku, nacrtati metu na čelu političkim neistomišljenicima ili će možda ponovo da upadnu na javni servis i pretiti motornom testerom, vezati i silovati predsednika i premijerku. Ovo je najbolji pokazatelj dve politike i najbolji primer, zašto je podrška Aleksandru Vučiću sve veća iz dana u dan, dok je SzS na nivou cenzusa - zaključio je Mirković.

#Aleksandar Mirković

'