AKTUELNO

Pomoćnik Direktora kancelarije za KiM Petar Petković rekao je da su današnji izbori u četiri opštine na severu KiM referendumski, jer na njima srpski narod odlučuje za ili protiv svoga opstanka na KiM.

Jedinstvo i masovnost su dve reči koje treba da obeleže današnje izbore, istakao je Petković.

Ovo nisu obični izbori jer je s druge strane Priština, ali Srpska lista i država Srbija sa milionima uloženih sredstava su pokazatelj da država želi da sačuva KiM, a sprski narod s druge strane treba danas da pokaže svoju odgovornost i da masovno izađu i glasaju za Srpsku listu.

- Srpska lista je garant opstanka srpskog naroda na KiM, ali i nastavka onog investicionog ciklusa Vlade Srbije, gde posle 40 godina kreće ekonomska obnova u srpskim sredinama na KiM, Srpska lista je garant da će Vlada biti prisutna na KiM - naglasio je Petković.

Moramo da sačuvamo naš narod na KiM, ne smemo Albancima da dozvolimo da uzurpiraju sever KiM, rekao je Petković i dodao da je današnja odluka referendumska jer tom odlukom hrabro krećemo u dalju budućnost sa ciljem da sačuvamo srpski identitet i opstanak Srba na KIM.

- Današnji dan je trenutak da pokažemo borbenost i nepokolebljivost duha našeg naroda na KiM, mi smo ukazivali sve vreme da Priština vrši strašne pritiske na Srbe na KiM, kampanja se vodila u strašnoj atmosferi - naveo je Petković.

To se sve dogođa, jer je Prištini apolutno jasno da će da pobedi Srpska lista, jasno joj je da Srpska lista ima punu podršku srpskog naroda.

Prema njegovim rečima, biće 484 akreditovanih posmatrača, što jasno govori da će svi moći da se uvere u pobedu Srpske liste.

Srbi moraju da izađu i pokažu odlučnost, jer će Priština učiniti sve da pokaže da je po broju i snazi sve prisutnija na KiM, u institucinalnom smislu ,oni imaju svoje kandidate, Samoopredeljenje ima svog kandidata.

Današnji dan treba da prođe bez incidenata i što se tiče države Srbije i srpskog naroda na KiM mi ćemo uraditi sve što možemo da sve prođe u najboljem redu, da pobedi Srpska lista i da se suprotstavimo Prištini.

Kroz Srpsku listu želimo da pokažemo da smo jedinstveni, Srpska lista je koridor srpske države na KiM, zaključio je Petković i još jednom pozvao sprski narod da masovno izađu na izbore i glasaju za Srpsku listu, legitimnog predstavnika sprskog naroda.

#Izbori

#Petar Petković

'