AKTUELNO

Lokalni Albanski separatisti nadaju se da Srbi neće izaći na te izbore, kao i da će uspeti da proture i izguraju svoje kandidat Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM.

Komentarišući to što su samoproglašenje vlasti iz Prištine objavile akt kojim mu je zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju, Marko Đurić je rekao da nije prvi put da se takvo nešto dešava, da poštuje sve sporazume, ali i da uvek uspeva da bude sa svojim narodom.

Đurić je istakao da poštuje pravo, i podseća da su oni ti koji krše pravo i koji se ponašaju na necivilizovan način, i dodaje da će se uvek ponašati na civilizovan i dostojanstven način.

- Oni po mnogim pitanjima gube kontrolu nad situacijom i zabrinuti su za same sebe zbog optužnica za ratne zločine koje se spremaju uskoro iz međunarodnog suda u Hagu. Međutim, današnja najvažnija vest jestu izbori – rekao je Đurić.

On je istakao da se lokalni separatisti nadaju da Srbi neće izaći na te izbore, kao i da će uspeti da proture i izguraju svoje kandidate.

Foto: TvPink Printscreen

- Želim da apelujem na naše sunarodnike u Leposaviću, Zubinom potoku, Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici, na sve one kojima je stalo do opstanka srpstva i Srbije na tim prostorima, da se danas masovno odazovu i naprave bedem svojim glasom prema nastojanjima Prištine da kroz izborni proces zauzme sever naše autonomne pokrajine – rekao je Đurić.

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM, rekao je da se od Albanaca, osim nerazumnog i neracionalnog ponašanja, ništa drugo ne može ni očekivati.

- Oni podižu tenzije, žele da dovedu do nereda, do rata. Malo fali da se zapali jedna iskra i da bude veoma teško – rekao je Drecun.

Kako kaže, ono što je opasnost, jeste to što pojedini Srbi pozivaju da se glasa za Albance.

Foto: TvPink Printscreen

- Kada neko poziva da se glasa za Albanskog kandidata nanosi najveću moguću štetu sopstvenom narodu. A to rade oni koji su u kafanama odlučivali o sudbinama ljudi u Beogradu – rekao je Drecun.

On je istakao da očekuje visok stepen razumevanja o značaju interesa od strane Srba.

- Očekujem da pokažu da su neraskidivo povezani sa Beogradom, i da će dokazati međunarodnoj zajednici da ne može da računa na razdor srpskog naroda. Velika je opasnost da se nanese štetnost interesima srpskog naroda ukoliko bi ne daj Bože neko od njih postao gradonačelnik - rekao je Drecun.

Kako kaže, očekujem da srpski narod zna da je njegov opstanak usko vezan sa Beogradom.

#Marko Đurić

'