AKTUELNO

Ovo je velika pobeda Srba na KiM, nastavićemo da se borimo, izjavio je sinoć direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić povodom pobede Srpske liste na izborima za gradonačelnike u četiri opštine na severu Kosova.

Đurić je u obraćanju medijma rekao da su srpski kandidati u sve četiri opštine na severu KiM ostvarili veliku pobedu, ističući da je Srpska lista u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i u Zubinom potoku ostvarila pobedu "i u apsolutnim brojevima i pojedinačno kao politička organzacija Srba na KiM".

On je istakaoa da je jučerašnji rezultat veći i bolji nego 2017. godine.

- Ovo je propast i neuspeh onih koji su pozivali na bojkot ovih izbora, nekih neodgovornih i političkih čnilaca u Srbiji i propast nastojanja Prištne da kandidujući Albance u sredinama gde više od 90 odsto čine Srbi preuzmu kntrolu nad severom - rekao je Đurić u obraćanju medijima.

Kako je rekao, rezultat na izborima je i veliki uspeh u borbi za jedinstvo sa Republikom Srbjom i u borbi za jedinstvo same države Srbije.

- Naši ljudi, naši sunarodnici na KiM svojim glasovima sačuvali su svoja ognjšta, pokazali su odgovornosdt prema državi Srbiji, ljubav prema Srbiji i spremnost da i u nemogućim uslovima prepoznaju šta je odgovorna i ozbiljna poltika koju su danas podržali - rekao je Đurić.

On je istovremeno čestitao i svim "ljudima koji su samopregorno radili", ističući da se danas potvrdila poslovica "Samo sloga Srbina spašava".

- Nastavićemo da se borimo. Nema opuštanja, svaki dan je nova borba, a ova pobeda je nova odgovornost da se radi ozbilnije i bolje - zaključio je Đurić.

#Kosovo i Metohija

#Marko Đurić

'