AKTUELNO

U poslednjim nedeljama svedoci smo očiglednog opadanja pristalica opozicije u Srbiji, narodu je sve jasno, i dosta mu je nasilja, kako verbalnog, tako i na ulicama, rekao je za emisiju Pravac televizije Pink, Nebojša Bakarec, odbornik u Skupštini grada Beograda i politički analitičar.

- Očigledno da u poslednjih par nedelja, pristalice i broj protestanata se sveo ispod hiljadu, i prosto na neki način čoveku bude i žao, jer Srbija zaslužuju bolju opoziciju. Strašno je da neki poznati ljudi, za koje znamo da su čiste psihičke pameti, davali neke veoma revolucionarne izjave koje su vam pameti – rekao je Bakarec.

Kako kaže, ne može jedan profesor na fakultetu da preti revolucionarnim sudovima.

- Normalno je da kada prosečan građanin to sve čuje i vidi, da ne želi da bude deo svega toga, da ne može sebe tu da nađe. Ne radi se tu o Trifunoviću kod koga rade psihoaktivne supstance. Iz ekstremizma se ide u sve veći ekstremizam. Brine me da li će sve da se završi sa ekstremima Boška Obradovića ili će biti još nekih posledica. Imali smo prilike da čujemo razne pretnje čak i na račun predsednika Srbije – rekao je Bakarec.

Prema njegovim rečima, neko obolelo lice može ozbiljno da shvati to njihovo nasilje koje propagiraju i da ga primeni, i dodaje, da to sve može zaista da se prenese na nasilje na ulicama.

- Niko ne zna ko je u stanju koliko daleko da ide. Ne daj Bože da dođe do žrtava. Šta bi onda radili – rekao je Bakarec.

Bakarec je istakao jedan događaj kada je žuti kartel izveo policiju protiv svog naroda 2010. godine, protiv 6000 protestanata izveo je na ulicu 6000 policajaca, i kako dodaje, nahuškao ih je jedne protiv drugih.

- Tadić i Đilas su krivi za haos koji je tada nastao. Tadašnji režim je kriv za tenziju koja je dovela do toga. Vlast Vučića pokazuje da su se tenzije i napetosti u društvu smanjile, tako da to više nije moguće da se desi. Jedan od razloga zašto podržavam Vučića jeste zato se to nikada više nije dogodilo niti ponovilo – rekao je Bakarec.

Kako kaže, Đilas, Obradović i Jeremić su ostvarili to da cela opozicija stane pod jedan šator.

Foto: TvPink Printscreen

Bakarec je, komentarišući svoje aktivnosti i to što se sve više okreće pisanju, rekao da se u medijima suzio prostor, pa je svoje mesto našao u analitičkim tekstovima koji idu u detalje i dokazuju određene stvari.

- To mi najbolje i ide i u tome uživam. Stalno pronalazim nove oblike obraćanja koji su pogodni i odgovaraju SNS. U otvorenim pismima sam našao neku novu mustru. To je poučno za onoga ko čita i za onoga kome je upućeno. Mislim da posle dva pisma Trifunoviću, jedno mesec, dva se primirio, ali i kada se pojavio nakon toga bio je pod uticajem alkohola – rekao je Bakarec.

Kako kaže, trudi se da iznosi tačne činjenice, kako bi pomogao osobi kojoj se obraća da prebrodi probleme sa kojima se susreće, i ističe da je jedno od poslednjih pisama upućeno Vuku Jeremiću, koji je izneo saopštenje gradskog odbora i slliku i fotomontažu iz Novog Sada i pokušaj da se ponizi SPS i predsednik lično.

- Međutim, postogli su bumerang efekat. Ne verujem da će Vuk ubuduće ikada moći da pogleda patrijarha u oči. I to sve posle mog pisma upućenog njemu. On se nije ni izvinio tim povodom, a uspeo je da uvredi i celu crkvu i patrijarha i predsednika države – rekao je Bakarec.

#Nebojša Bakarec

#Opozicija

'