AKTUELNO

Predsednk PSG na Tviteru ponovo objavljuje svoje morbidne ideje pa je sada objavio da se na grobovima vladajuće većine otvori javni toalet.

Naime, zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije, Vladimir Orlić, izjavio je da vladajuća stranka podržava izmene i dopune Krivičnog zakonika u koje su uvršteni predlozi Fondacije "Tijana Jurić".

Međutim, opoziciji očigledno da nije bilo stalo do usvajanja tog zakona, niti ih zanima bilo šta što Skupština treba da usvoji glasanjem.

Umesto da se u poslaničkim klupama dijalogom bore za svoje ideje, opozicija je očigledno jedino aktivna na Tviteru, i u smišljanju ideja kako da proziva vlast uglavnom nazivajući ih pogrdnim imenima.

Tako je predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, rešio da ovog puta na Tviteru napadne i Orlića, koristeći, kao i do sada, prostu retoriku.

Trfunović je nakon „pišanja po grobovima“ na koje je ranije pozivao, sada unapredio tu svoju ideju tako što je predložio da se na grobovima vladajuće većine otvori javni toalet.

Da podsetimo, Skupština Srbije usvojila je izmene i dopune Krivičnog zakonika sa 159 glasova "za". Doživotna kazna je predviđena za teško ubistvo, silovanje, obljubu nad maloletnom osobom, trudnicom i nemoćnim licem, što je u skladu s predlogom Fondacije "Tijana Jurić".

Osim vladajuće većine, izmene Krivičnog zakonika su glasovima podržali i radikali, poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine i još dva poslanika opozicije.

#Sergej Trifunović

'