AKTUELNO

Šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević izjavio je večeras da bez Srbije nema rešenja za kosovsko pitanje i istakao da je važno postići što širi konsenzus u društvu, jer je Srbija jaka koliko je jedinstvena.

-Nemamo danas Kosovo onako kako bismo želeli da ga imamo, ali ga nismo ni izgubili onako kako bi drugi želeli - rekao je Milićević na posebnoj sednici Skupštine Srbije o KiM.

On je poručio da vlada i predsednik Aleksandar Vučić imaju punu podršku socijalista jer na najbolji način štite interese Srbije i naroda na KiM.

-Nikakvi protesti i bojkoti neće pomoći, već samo mogu da štete interesima Srbije - istakao je Milićević. Navodeći da već 20 godina unazad Srbija nema potpuna ovlašćenja na prostoru Kosova, Milićević je rekao da je Vučić prvi predsednik koji otvoreno govori o pravoj situaciji na KiM.

-Umesto toga su nam pričali i EU i Kosovo, pa je proglašena jednostrana nezavisnost KiM, više od stotine država je priznalo, lica sa naših poternica su politički lideri sa kojima morate da pregovarate - rekao je Milićević.

On je rekao da odgovor na pitanje zašto se o tome ćutalo i lagalo treba da daju oni koji su "pobegli" sa sednice kojoj nisu ni mogli da prisustvuju, jer su "nemoćni, anemični i nemaju sposobnosti i hrabrosti da vode demokratsku raspravu" i kažu koja je alternativa.

Milićević je istakao i da opozicija treba da odgovori zašto su hteli granične prelaze, zašto su menjali rezoluciju u avionu, prebacili pitanje Kosova iz Njujorka u Brisel... On je istakao i da se najvažnija pitanja u Srbiji moraju rešavati u parlamentu, a ne "ispod šatora", kao u plemenskim zajednicama.

#Aleksandar Vučić

#Đorđe Milićević

'