AKTUELNO

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da su jedinice ROSU jutros upale na sever KiM na teritoriju sve četiri opštine sa ciljem za zastraše Srbe i izazovu paniku, dodajući da raspolaže informacijama da je nekoliko Srba uhapšeno.

- Albanski separataisti se , uz podršku zemalja Kvinte, očigledno igraju sa mirom - rekao je Đurić za Pink i dodao da su tri kolone do zuba naoružanih albanskih specijalaca upale na sever Kosova.

Kako je dodao akacija ROSU sprovdena je sa ciljem zastrašivanja srpskog stanovništva, kako bi se podstaklo iseljavanje Srba.

Đurić je istakao da je situacija na severu Kosova dramatična.

On je dodao da su jutros oko šest sati, specijalne jedinice ROSU upale su iz tri pravca na sever KiM, na teritoriju sve četiri opštine, sa ciljem da zastraše, izazovu paniku uz hapšenja koja smo najavljivali i o kojima je govorio predsednik prethodnih dana, da stvore nemoguću klimu za Srbe na KiM.

Imamo informacije da je nekoliko Srba uhapšeno, dodao je on. Đurić je istakao da su "separatisti iz Prištine pribegli nastrašnijim metodama da bi Srbe zaplašili".

- To su učinili uz saglasnost dela međunarodne zajednice i veliku sramotu Kvinte, iako smo danima upozoravali da se priprema ovakav scenario i masovna hapšenja Srba. Država Srbija je pozivala da se spreči ovakav scenario zato što ovo predstavlja igranje mirom na teritoriji naše južne pokrajine - kazao je Đurić.

#Marko Đurić

'