AKTUELNO

Član Opštinskog veća Opštine Paraćin, Žarko Savić, uputio je odgovor povodom teksta objavljenog na portalu Pink.rs.

Naime, Pink.rs preneo je tekst sa portala www.paracinonline.com, a Savić u odgovoru tvrdi da je u tom tekstu izneto više neistina.

1. NEISTINA JE:"...Savić je vozio pokvarene sendviče što je i Institut za veterinu pri ministarstvu poljoprivrede..."ISTINA JE: Uvidom u Zapisnik o inspekcijskom pregledu Uprave za veterinu-Veterinarske inspekcije (koji dostavljamo na uvid) jasno je da se ne radi o neispravnoj hrani, jer hrana nije ni data na analizu, već se radi o transportu neadekvatnim vozilom.

2. Napominjem, da se užina za decu za OŠ Vuk Karadžić Potočac, a prema sprovedenom tenderu od strane ove škole, priprema u firmi Basler u Varvarinu, a u ispravnost ili neistravnost istih ne mogu da imam uvid, jer je odgovornost pre svega na odgovornim licima u školi i firmi.

3. Tačno je da sam toga dana, da bih pomogao svom prijatelju, inače vlasniku firme Basler iz Varvarina, prevezao pripremljenu užinu koja je bila upakovana u plastične kutijie sa poklopcem i da u gepeku pored kutija nije bilo više ničega. Radi se o mom privatnom automobilu koji koristim za sopstvene potrebe. Kako je u gore navedenom zapisniku navedeno, saglasan sam sa tekstom zapisnika da se radi o transportu neadekvatnim vozilom.

4. Kao član Opštinskog veća opštine Paraćin, svakodnevno sam angažovan na poslovima pripreme i izrade imovinskih rešenja za mnogobrojne projekte za koje aplicira Opština Paraćin.

5. Iz događaja koji su predhodili ovom iinspekcijskom nadzoru i informativnom razgovoru u PS Paraćin, jasno je da sam žrtva političke igre povereništva SNS u Paraćinu.

#Paraćin

'