AKTUELNO

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma na obeležavanju Svete Trojice u selu Končarevu kraj Jagodine gde je rođen i gde živi sa porodicom osvrnuo se i na kosovsko pitanje, rekavši da je potrebno istaći koliko je srpskih svetinja i crkava srušeno na Kosmetu.

- Kada je u pitanju problem Kosova i Metohije treba reći da je mnogo srpskih svetinja i crkava srušeno na Kosovu i Metohiji, a da zato niko nije odgovarao od albanskih terorirista. Albanci i njihovi sponzori se baziraju na lažima od 80 – tih godina prošlog veka kada su i Srbi i Albanci pili vodu iz iste česme, a samo se navodno razboljevali Albanci, do laži poput Račka i poslednjih fotografija koje je pokazivala Flora Brovina o navodno silovanim Albankama, a slike su iz Iraka - rekao je Marković i dodao da je važno za Srbiju da ekonomski jača jer joj to pomaže da se brani od onih koji žele da primenjuju politiku od pre 20 godina.

Foto: Pink.rs

- Srbija se dobro bori u međunarodnim odnosima. Želim da kažem svim građanima Srbije da taj problem mora da se reši i da to nije problem samo Srba koji žive na Kosovu i Metohiji. Siguran sam da Srbija neće prihvatiti da izgubi sve, a da ne dobije ništa. Centralna Srbija kao i najveći broj građana Srbije daje punu podršku onima koji vode ovu državu da izvedu Srbiju na put i da naprave kompromis i donesu veoma važne odluke. Želim da dam maksimalnu podršku predsedniku Srbije i ministru inostranih poslova za ono što rade - poručio je Marković u Končarevu.

#Albanija

#Dragan Marković Palma

'