AKTUELNO

Gosti Novog jutra govorili su o ponašanju albanskih političara na Kosovu i njihovim namerama.

Zamenik glavnog urednika dnevnog lista "Alo" Vasilije Papović, kometarišući naslovne strane beogradskih medija i o tome da Hašim Tači "sanja da nam uzme sve do Vranja", rekao je da ne postoje birane reči kad neko hoće da nam uzme nešto što je naše pored onoga što su nam već uzeli i da komada našu državu.

Foto: TvPink Printscreen

-Sve je to jedna partija pokera oko Kosova, tu se ulog diže, pogotovo sa raznih strana, albanski političari sa Kosova nemaju mere. Tu je kampanja i pozicioniranje kosovskih lidera pred izbore, svi oni hoće da dodvore svojim biračima, a što su više neprijateljski nastrojeni prema Srbima računaju da će dobiti više glasova od birača - rekao je Papović za Pink.

Kako ocenjuje, Tači je u lošijoj poziciji u odnosu na druge i na taj način pokušava da nadoknadi sve šta je izgubio.

-Opozicija je tamo jaka, Samoopredeljenje ima jasnu ideju od koje ne odstupa , a to je Velika Albanija i pitanje je gde će on biti posle izbora i šta će biti sa njim - kaže Papović i dodaje da nema nikoga da reaguje na ponašanje političara sa Kosova, na to što su srpske prodavnice u četiri kosovske opštine bile zatvorene, a da je bilo ko drugi u pitanju, naglašava, bila bi proglašena humanitarna katastrofa.

Glavni i odgovorni urednik "Srpskog telegrafa" Milan Lađević smatra da Tači ne sanja da nam uzme sve do Vranja, već da albanski političari rade mna tome.

Foto: TvPink Printscreen

- Oni intenzivno rade na terenu, bio sam na jugu Srbije, masovno se kupuju stanovi, nekretnine, pa čak i u nišu ima dosta okupljenih stanova, to nije san već surova realnost. Ne znam kako to može da se spreči, ali sve što su zacrtali, oni realizuju, a to je Velika Albanija i ona nije do Vranja već malo šire - naglašava Lađević.

#Milan Lađević

#vasilije papović

'