AKTUELNO

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun smatra da Skupština Srbije na posebnoj sednici treba da usvoji rezoluciju kojom bi se osudili etničko čišćenje i brutalni zločini koje je počinila takozvana OVK na Kosovu i Metohiji.

- Mi moramo da prezentujemo istinu, istinom da odgovorimo na njihove laži. To je jako bitno jer će oni u narednom periodu forsirati priču da je počinjen genocid nad Albancima. Mi moramo na to da odgovorimo i ne smemo da dozvolimo da budemo izmanipulisani da oni naprave priču kao što je napravljena sa Srebrnicom - rekao je Drecun.

On se osvrnuo i na posetu američkog kongresmena Eliota Englesa, albanskog lobistu, istakavši da uvek treba da se razgovara sa onim koji žestoko rade protiv naših interesa.

- Ja ne znam koji je cilj njegove posete, šta je želeo u stvari boravkom u Beogradu. Ne znam da li je hteo da čuje i naše stavove, ali da sam ja bio u Skupštini, otvorio bih pitanje ratnih zločina i to što on vrši promociju jedne sasvim izmišljene priče o 20.000 silovanih Albanki, o genocidu - dodao je Drecun.

Drecun je zaključio da se sve može očekivati od prištinske strane, te da oni ne žele nikakav razgovor jer će, kako je kazao, traženjem kompromisa dobiti mnogo manje.

#Milovan Drecun

'