AKTUELNO

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma u jagodinskim selima Ribare i Glogovac označio je početak sređivanja svih poljskih puteva do svake njive u sva 52 sela na teritoriji grada Jagodine.

- Od danas, pa u narednih 150 radnih dana, u sva 52 sela na teritoriji grada Jagodine biće sređeni svi poljski putevi do svake njive. To je ukupno 102 kilometra puteva koji će biti nasipani kamenom i još 30 kilometara puteva sa tvrdom podlogom koji će biti poravnati i izvaljani. Ukupna vrednost ovih poslova je 268 miliona dinara sa PDV-om - izjavio je danas predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, koji je obišao jagodinska sela Ribare i Glogovac, gde je razgovarao sa meštanima i označio početak ovih radova.

Palma je rekao da to znači da će svaki poljoprivrednik do svake svoje njive moći da dođe sa svojim mašinama bez problema.

- Još pre 6 godina u svim selima na teritoriji grada Jagodine sve su ulice asfaltirane. Svako selo ima gas što nije slučaj i u mnogim zemljama Evropske unije. Ovde u selu Ribaru ima voda, a uvešćemo je i u drugim selima. Krećemo i sa kanalizacijom. Kako izgledaju jagodinska sela primer je upravo ovo selo Ribare koje je i najveće na našoj teritoriji. Ima Dom kulture, Kulturno umetničko društvo, 3 sportska terena od kojih je jedan sa veštačkom travom, penzionerski klub, apoteku, ambulantu - rekao je Palma i rekao da su uveli besplatan gradski prevoz za sve građane na celoj teritoriji grada Jagodine.

Kako je rekao, do sada su se već 15 godina besplatno vozili đaci i penzioneri, a sada svi, i dodao da seosku rasvetu plaća lokalna samouprava, a ne građani kao u drugim opštinama i gradovima preko računa za struju.

Foto: Pink.rs

- Sela na teritoriji grada Jagodine izgledaju kao sela u Švajcarskoj. I sve to što smo izgradili, izgradili smo bez samodoprinosa, sredstvima jagodinske lokalne samouprave. Budžet grada Jagodine je, kada je koalicija Jedinstvena Srbija – SPS došla na vlast 2004. godine bio 5 000 000 evra, a 2018. godinu smo završili sa realizovanih blizu 30 000 000 evra. U Jagodini članovi Gradskog veća ne primaju plate, odbornice ne primaju dnevnice, nema kafanskih računa, nema plaćanja roming računa, gradskim automobilima se ne voze funkcioneri već građani - rekao je Palma.

Kako kaže, zahvaljujući svemu tome već 15. godinu svi đaci koji su završili četvrti i osmi razred osnovne škole i svi koji su završili srednju školu letuju besplatno u Crnoj Gori i Grčkoj o trošku svog grada.

- Od sledeće godine će i svi osnovci koji su završili četvrti i osmi razred, umesto u Buljarici, letovati u Grčkoj, a sa njima će, pošto su maloletni, moći da ide i jedan od roditelja. Toliko je građana sa teritorije grada Jagodine do sada putovalo negde u inostranstvo u organizaciji Skupštine grada Jagodine, a o trošku donatora, da je ostalo možda još negde oko 2 000 građana da nisu putovali u našoj organizaciji. Putovalo se u Francusku, Rusiju, Egipat, Nemačku, Austriju, Grčku, Italiju, Bugarsku ... Autobus o trošku grada vozi od ponedeljka do petka naše građane sa uputom za neku od klinika, pre svega u Beogradu i vraća ih kući - rekao je Marković, i dodao:

- U Jagodini postoji političko jedinstvo. Imamo odličnu saradnju koalicije Jedinstvena Srbija - SPS sa Srpskom naprednom strankom. Takođe, Srbija je na dobrom putu.

#Dragan Marković Palma

'