AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić oglasio se na društvenoj mreži Fejsbuk povodom konferencije koju je organizovao Dragan Đilas, a na kojoj je glasnogovornik Nikola Jovanović rekao da je projekat na Kalemegdanu "glup i skup".

- Kakav pokvarenjak i licemer morate da budete da kao Dragan Đilas juče napadnete izgradnju pasarele na Kalemegdanu, a promovisao je isti projekat dok je bio gradonačelnik, zapitao se Vesić na svom Fejsbuk profilu.

- Elem, juče je Dragan Đilas organizovao konferenciju za novinare gde je preko izvesnog Nikole Jovanovića, koji je njegov glasnogovornik, jer sam nije u stanju bilo šta da smisli, rekao ni manje, ni više da je projekat izgradnje pasarele na Kalemegdanu “glup i skup”- napisao je Vesić.

Kada je Đilas bio gradonačelnik, 2009. godine, piše Vesić, u Skupštini grada promovisan je i prihvaćen ISTI projekat autora Mrđana Bajića i Ričarda Dikona! Isti projekat. I tada je ovom licemeru projekat bio odličan, a sada mu ne valja!? On stvarno misli da su građani Beograda glupi?

- Inače, dve godine kasnije Đilas je imao konkurs za povezivanje Kalemegdana i Beton hale i izabrao je projekat koji je 45 puta skuplji!? Ne bi on bio Dragan Đilas kada ne bi izabrao nešto najskuplje. Neverovatno je da je njegova “pasarela” vredna 50 miliona evra trebala da bude na istom mestu gde je predviđena gondola. I tada se niko od velikih stručnjaka za Beogradsku tvrđavu nije bunio. Ni akademik Matija Bećković, ni kćerka mu Opreletovanija - zaključio je Vesić.

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

'