AKTUELNO

"Srpska Desnica" oglasila se saopštenjem povodom ubistva Majde Garović iz Zemuna, osuđujući svirep zločin i ističući da počinioci nikada nisu bili članovi ove organizacije.

Saopštenje prenosimo u celosti, u nastavku:

"Srpska Desnica s gnušanjem osudjuje brutalno ubistvo Majde Garović (80) iz Zemuna, i pozivamo da se sprovede detaljna istraga ubistva.

Oštro osuđujemo ovo svirepo ubistvo, i izražavamo svoje najdublje saučešće porodici.

Srpska Desnica poziva sve nadležne institucije, policiju i sudstvo, da reaguju u skladu sa zakonom, te da počinioci budu najstrožije kažnjeni za počinjeni zločin.

Kako mediji navode nesrećna starica je ubijena, a njeno telo je pronađeno ugljenisano kod Krčedina.

"Duboko smo šokirani da se ovakav vrsta nasilja dešava u našoj neposrednoj blizini, i insistiramo da država intenzivnije radi na prevenciji nasilja.", rekao je Miša Vacić, predsednik Srpske Desnice, "Podizanje svesti javnosti o nasilju je od krucijalne važnosti, i da su neophodni strožiji zakoni i kazne, kako bi se ovakvi i slični tragični događaji umanjili, a na samom kraju i sprečili."

Srpska Desnica ističe da počinioci zločina nikada nisu bili članovi ove organizacije, i da kao punoletni građani snose ličnu odgovornost za svoje postupke i počinjena dela.

Predsednik Srpske Desnice Miša Vacić je odmah po saznanju tražio ostavku svog zamenika, a Saša Dujović je iz moralnih razloga istu i dao."

#Miša Vacić

#Ubistvo

'