AKTUELNO

Političari koji žele da se ozbiljno bave svojom karijerom, moraju da se tako i ponašaju ne samo pred kamerama, već i kada se kamere isključe, rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink Aleksandar Apostolovski, novinar dnevnog lista „Politika“.

Povodom transkripta prisluškivanih razgovora Vuka Jeremića, koji su se pojavili u javnosti, Apostolovski je rekao da ukoliko pogledamo transkripte možemo nesumnjivo da vidimo jednu dozu bahatosti, arogancije i infatilnosti koja se pokazala.

Apostolovski je istakao da je Jeremić imao posebnu odgovornost kao savetnik predsednika Republike, zbog čega je ovaj skandal dobija na još većem značaju.

- U jeku razdavajanja državne zajednice Srbije i Crne Gore, možemo videti gotovo intiman odnos između njega i gospodina Roćina, naročito oko iznajmljivanja nekih apartmana i slično. Ovo je svakako posledice očiglednog odsustva realnosti i pokazatelj činjenice da je Jeremić vrlo mlad ušao u svet politike. Takođe zna se i to, da on nije demantovao sadržaj ovih razgovora, već se više potresao činjenicom da su pušteni i zabrinuo kako i zašto ih je neko pustio – rekao je Apostolovski.

Foto: TvPink Printscreen

Kako kaže, čini mu se da će ovo biti ozbiljan udarac na njegovu karijeru kao političara.

- Političari koji žele da se ozbiljno bave svojom karijerom, moraju da se tako i ponašaju i to ne samo pred kamerama, već i kada se kamere isključe - rekao je Apostolovski.

Dušan Stojaković, urednik ekonomske rubrike u „Večernjim novostima“,  kaže da ukoliko si savetnik neke osobe, ma kakva ona bila, postoji nešto što ne bi smelo da prelazi povredu ličnog integriteta.

- U tim razgovorima pominje se 30 soba, i zanima me koja je svrha bila za njihovo iznajmljivanje, ko ih je platio. Mislim da bi Vuk morao uskoro da kaže za koga je iznajmljivao 30 soba na Svetom Stefanu. Nadam se da ćemo to uskoto saznati. I generalno gledano Jeremić je dobio snažnu političku poruku srpske javnosti onda kada je na predsedničkim izborima bio četvrti, odnosno, bio je iza liste Belog Preletačevića – rekao je Stojaković.

Foto: TvPink Printscreen

Kako kaže, kada dobijete takav signal, svako ko imalo ima neku vrstu samopoštovanja trebalo bi da „igra u nekom drugom filmu“.

- Zanimljivo je da, dok je bio ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić nije izlazio iz aviona. Svakako, priroda posla je zaista takva, da uključuje stalna putovanja, ali rezultati su pokazali sve. Možemo videti kakve rezultate daje današnja diplomatska aktivnost Ivice Dačića. Desetak država je povuklo priznanje nakon njegove diplomatske aktivnosti. Rezultati su bitni – rekao je Stojaković, i dodao:

- U to vreme smo razdvojili dva oka u glavi, uz privatizacije, ekstremno zaduživanje, i to sve bez ikakvog boljitka.

#ALEKSANDAR APOSTOLOVSKI

#Vuk Jeremić

'