AKTUELNO

Sekretar Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke Aleksandar Marković smatra da je priča da je Dragan Đilas u Češkoj stekao ogroman novac lažna i izmišljena.

- Činjenice pokazuju da je od poslovanja u Češkoj zaradio 74.000, a da danas prijavljuje 25 miliona evra i to samo u nekretninama, pa ga ja pitam odakle i kako - naveo je Marković.

- Podsetiću Đilasa, iako on to već zna, da je u Češkoj otvorio firme od kojih jedna nikada nije bila aktivna, a da prema evidenciji češkog registra privrednih lica firme Dragana Đilasa i nisu imale tako dobro poslovanje. Izjavama da novac Beograđana ne treba da se investira u infrastrukturu, puteve, mostove, Đilas je potvrdio samo da je kao gradonačelnik novac Beograđana ulagao u sopstvene džepove, u svoje firme koje su ostvarivale preko 500 miliona evra dobiti, i da je brinuo samo o svom interesu - dodao je Marković.

Kako je dodao, Dragan Đilas je kao bivši apsolutni vladar upropastio Srbiju, ostavivši preko pola miliona ljudi na ulicama i bez posla.

- 24 sporne privatizacije ušle u svetske anale, o kojima je govorila čak i EU, dokaz da je stepen kriminala i korupcije bio ogroman, da su u Đilasovo vreme strana ulaganja bila svega milijardu evra, da je BDP bio -3,1 odsto, da je stopa nezaposlenosti bila preko 25 odsto, a da je onim retkim srećnicima koji su imali posao minimalna zarada bila svega 15.200 dinara - rekao je Marković.

Kako je dodao, dok čeka odgovor Dragana Đilasa na postavljena pitanja, podseća građane da je odgovorna vlast predvođena Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom omogućila 2,9 milijardi stranih ulaganja, rast BDP-a +4,5 odsto, ali i povećala minimalnu cenu zarade.

- Umesto Đilasovih 15.200, danas ona iznosi 27.000 uz tendenciju da bude još veća, a sve to nam je omogućilo da se jednako ulaže i razvija kako Beograd tako i čitava Srbija - istakao je Marković.

#Dragan Đilas

#SNS

'