AKTUELNO

Gradski odbor SNS organizovao je akciju ispred sedišta Stranke slobode i pravde kako bi, kako kažu, podsetili Dragana Đilasa na njegove krađe i sve što je radio dok je bio državni funkcioner.

- Posle jučerašnje izjave Đilasa da je u politici osiromašio, a ne obogatio se, danas smo odlučili da ga podsetimo na njegove krađe i ono što je radio dok je bio državni funkcioner - rekao je novinarima član Predsedništva SNS Goran Vesić.

Vesić je naveo da su predstavnici SNS hteli ovom akcijom, tokom koje su nosili džakove na kojima je bio lik Đilasa i natpisi o otimanju od Javnog servisa i navodnom Đilasovom poslovanju u Češkoj, na simboličan način da pokažu kako je "u džakovima otimao novac dok je bio na vlasti".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Akciju su organizovali ispred sedišta Đilasove Stranke slobode i pravde u Ulici kralja Milana, a Vesić kaže da su te prostorije bez obeležja pošto se, dodaje, Đilas uvek krije.

Vesić je rekao da je Đilas kao gradonačelnik Beograda, kao ministar u Koštuničinoj vladi i kao direktor Narodne kancelarije Borisa Tadića, trgovao reklamnim sekundama sa javnim servisom, gde je napravio promet od preko 70 miliona evra.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Pored toga, trgovao je sekundama sa Studijom B. Tu je i lažno poslovanje u Češkoj, gde on pokušava da sakrije da je pare zaradio u politici i laže narod kako je pare zaradio u Ceškoj - kaže Vesić.

Svi, navodi, znamo da je 2006. godine Đilas prijavio usteđevini od 23.000 evra, jedan stan i automobil, a kad je otišao sa vlasti sam je prijavio samo da su mu nekretnine vredne 25 miliona evra.

Hteli smo na simboličan način da pokažemo kako je Djilas otimao novac dok je bio na vlasti u džakovima. Upravo je tako radio. Ne zaboravite, on je državni funkcioner čije su firme od 2004. do 2013. godine imale promet od preko 700 miliona evra.Takvog primera nema primera u svetu da jedan političar koji je na vlasti sa svojim privatnim firmama napravi tako veliki promet i nema primera da se neko na taj način obogatio - kaže Vesić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prema njegovim rečima, ako je nešto sukob interesa, onda je to sukob interesa.

Vesić je naveo i da je Dragan Đilas u vreme dok je bio na vlasti upravljao svim medijima u Srbiji, a danas bi ponovo da upravlja svim medijima u Srbiji.

- Samo što je problem u tome što ga građani neće. On misli da preko medija može da dođe na vlast. Zato u njegove laži da je osiromašio dok je u politici niko ne veruje. Došli smo danas da ga podsetimo na to šta je sve radio dok je bio u politici i koliko se obogatio - naglasio je Vesić.

#Goran Vesić

'