AKTUELNO

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković kaže da će ta stranka nastaviti iz dana u dan da pita Dragana Đilasa kako se, za manje od 10 godina, dolazi od 74.000 evra do 25 miliona u nekretninama.

- Radosni smo što je istraga pokrenuta i što se tužilaštvo zainteresovalo za taj slučaj, te smo za korak bliže da saznamo kako je Đilas sa svojim firmama, dok je bio državni funkcioner, zloupotrebljavao svoj položaj, trgovao uticajem i sekundama na državnoj televiziji - rekao je Mirković.

On je rekao da Đilas, kojeg je nazvao najgorim gradonačelnikom u istoriji, danima ne želi da odgovori na pitanje kako je uspeo da od jednog "lošeg preduzetnika, koji je uz pomoć tri firme u Češkoj sa prihodom od svega 74.000 evra, danas došao u situaciju da ima samo u nekretninama 25 miliona evra".

- Njegova histerija zbog istrage koju je tužilaštvo pokrenulo je poprimila drugi oblik. On iz dana u dan ne bira više oružje kojim će se služiti i ne bira više laž koju će izgovoriti, ne bi li samo bacio prašinu u oči i skrenuo pažnju sa te istrage i sa ključnog pitanja u vezi sa bogaćenjem - rekao je Mirković.

Jedan u nizu primera kako se Dragan Đilas bogatio jeste i "Veliki brat", rekao je Mirković i dodao da je za taj rijaliti predsednik Stranke slobode i pravde "deci oteo Pionirski park".

Mirković je rekao i da su pojedini lideri Saveza za Srbiju "spinovali" da državni organi neće uhapsiti čoveka koji je Đilasu pretio na društvenim mrežama, što se, naglašava, pokazalo kao netačno.

- Taj čovek je juče uhapšen, predat je tužilaštvu i još jednom je dokazano da državni organi funkcionišu, da je Srbija pravna država i da MUP na čijem se čelu nalazi Nebojša Stefanović obavlja svoj posao - rekao je on.

Mirković poručuje da danas nema zaštićenih, za razliku od perioda kada su, kaže, Đilas i Jeremić bili na vlasti "pojačani" Borisom Tadićem.

#Aleksandar Mirković

'