AKTUELNO

Član predsedništva SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da Dragan Ðilas iznosi neistine u vezi sa ekonomskom situacijom u Srbiji i dodaje da je opasno što predsednik Slobode i pravde na taj način pokušava da uspori napredak Srbije.

Ðilas, kaže Vesić, očigledno nije naučio “osnovne lekcije iz matematike u osnovnoj i srednjoj školi - šta je veće, a šta manje”.

Kako kaže, Dragan Ðilas ubeduje javnost da je 79 odsto javnog duga u odnosu na BDP bolji od sadašnjeg koji je na nivou od 50 odsto, ili da je bolji privredni rast od minus 3,9 odsto u odnosu na 4,3 odsto, ili da je bolja stopa nezaposlenosti od 24 nego sadašnja 12 odsto, ili da je veća prosečna plata u iznosu od 460 evra u odnosu na 575 evra koliko iznosi sada.

Vesić je ukazao i da je Srbija imala 3,8 milijarde evra investicija u prošloj godini, što je kako kaže, više nego što su ostvarile sve bivše republike SFRJ, uključujući i Albaniju.

- Ðilas ima pravo da priča i laži, ali ono što je opasno je što on, šireći te laži pokušava da uspori napredak Srbije zato što ne razdvaja državu od političkih protivnika. Opasno je kada Ðilas preti investitorima kao što je pretio u današnjem intervjuu NIN-u - rekao je on.

Navodeći da je u vreme kada je Vučić bio prvi potpredsednik Vlade Srbije, premijer, pa predsednik Republike u Srbiju došlo 200 fabrika koje su zaposlile 200.000 radnika, Vesić je kazao da to za Ðilasa nije dobro i želi da otera one koji žele da ulažu da bi njemu bilo bolje.

- Jedino za šta je Ðilas u pravu, jeste da je njemu zaista gore nego dok je bio na vlasti, i to je tačno, ali naš posao je da svim građanima bude bolje - poručio je Vesić i dodao da je Ðilas 2006. godine prijavio ušteđevinu od 75. 000 evra, a deset godina kasnije 25 miliona evra.

#Goran Vesić

'