AKTUELNO

Poslednih nedelja svedoci smo atmosfere linča na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, njegovu porodicu i saradnike. Sada je ta atmosfera je rezultirala i pretnjama predsednikovoj deci.

Markentiški stručnjak Nebojša Krstić gostujući u Nacionalnom dnevnku je rekao pretnje koje dobija predsednik Vučić i svi koji su mu bliski su posledica atmosfere koja je već izvesno vreme prisutna u Srbiji, naročito na društvenim mrežama.

- Tvit anonimen osobe je bizerno i odvratno da je teško komentarisati. Ta osoba nije problem, on je takođe žrtva atmosfere u društvu gde je tako nešto potpuno normano. Vi danas imate profesore uneverziteta koji takođe propagiraju nasilje na svom javnom nastupu, pozivaj duge cevi za napad na RTS, pozvaju ljude da se fizički obračunavaju, kao da žale što petog okobra nije bilo dovoljno krvi – rekao je Krstić za Nacionalni dnevnik misleći na univerzitetskog profesora Jovu Bakića koji je zbog svojih izjava ranije bivao i saslušivan u policiji.

- Imate ljude koji legitimizuju nasilje kao najnormlaniju stvar. Ako profesor univerziteta afirmiše tu vrstu diskursa, šta je onda čudno da se pojavi neka ličnost koja piše tako nesto – objašnjava Krstić.

Kako naglašava, na društvenim mrežama došlo je do takmičenja ko će više da uvredi predsednika Vučića i njegovu porodicu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ko više uvredi, postaje deo prave opozcije i više se ceni u društu – ocenio je Krstić.

Kako objašnjava, ličnosti u opozciji se menjaju pa je, dodaje, ranije to bio Saša Janković a sada je to Sergej Trifunović. Međutim, prema njegovim rečima pourka tih opozicionara je uvek ista.

- Oni ne odsutaju i pozivaju da se odustaje od legitimne političke borbe. Kada odustanete od toga kao politička organizacija onda vam ostaju vešala – dodaje.

Napad na Milicu Andrić, suprugu brata ministra Siniše Malog, opisala je kako ju je dok je sa bebom šetala, presreo nepoznati mladić koji se predstvio kao novinar i postavljao joj razna pitanja Krstić komentariše da se u svojoj dugogodišnjoj praksi sa medijima do sada nije sretao.

- Političar ima obavezu da odgovara novinarima. Pogedajte koliko traju konferencije predsednika Vučića, nasuprot tome pripadnici opozcije filtriraju ko će im postaljati pitanja. Naravno, to je na neki način i očekviano jer su i političari i novinari javne ličnosti. Međutim, ovde imate slučaj žene koja nije javna ličnost, a to tek nije ni dete – objašnjava Krstić.

Krstić se takođe osvrnuo i na pretnje koje je dobijao jedna od urednika Srspkog telegrafa Milan Lađević.

- Sve to je diskurs atmosfere u kojoj svako ko je protiv opozicije biće kažnjen – dodao je Krstić.

#Nebojša Krstić

'