AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova porodica ponovo su postali meta brtutalnih napada na društvenim mrežama.

Zasad anonimni "tviteraš" brutalno se obrušio na njegovu decu, Danila i Milicu, koristeći najgore uvrede. Vređajući predsednika, psovke su upućene njegovom sinu, koji je nazvan i "mrtvim"?! A zatim se i kćerka Milica našla na udaru.

Ovakvo vređanje izazvalo je mnogobrojne reakcije predstavnika vlasti, a gosti "Novog jutra" zatražili su da se pod hitno otkrije ko stoji iza najnovijeg napada i izrazili zgražavanje što i deca šefa države moraju da trpe uvreda, pretnje i psovke.

Nije prvi put da se Vučićeva deca napadaju, ali je jučerašnji napad još monstruozniji nego ranije, ocenjuje Milan Lađević, glavni urednik "Srpskog telegrafa".

- Pretnje su sve gadnije i brutalnije. Nikada dosad se nije dešavalo da se napadaju deca, žene, bebe. To se zove kršenje zakona i za to treba da se odgovara! – kaže Lađević. Dodaje da ne zna ko stoji iza brutalnih pretnji Vučićevoj deci, da li je reč o pripadniku neke opozicione stranke, ili jednostavno “mentolčini”, ali svakako da počinilac treba da odgovara.

Foto: TV Pink Printscreen

Kaže i da je mnogo isfrustritanih ljudi, ljudi koji su besni zbog velike podrške koju predsednik Srbije uživa u narodu. Takvi ljudi, dodaje, daju sebi za pravo da tuku, prete, vređaju.

- Svakog drugog, ko barem digne ruke u gard, proglašavaju sotonom, vređaju mu porodicu, žele da ga linčuju i tuku – kaže urednik “Srpskog telegrafa”.

Dodaje da neretko kvazi elita, koja sebe naziva intelektualcima, generiše takve poruke.

Pročitajte još: OVO JE MUŠKARAC KOJI JE UHODIO SUPRUGU PREDRAGA MALOG! AKO STE GA VIDELI, ODMAH POZOVITE POLICIJU ! Sledi NAGRADA od 500.000 DINARA

- Oni su motor ostrašćenih poruka, pretnji, vređanja i slično, i ne samo oni, već i njihovi sledbenici – kaže Lađević za Pink.

Jedno je politički sukob, neslaganje u političkom mišljenju, a sasvim drugo su uvrede i pretnje, kaže Nikola Nedeljković, urednik crne hronike u "Večernjim novostima".

- Ovakve pretnje su udarac ispod pojasa – kaže Nedeljković. Ističe da opozicija u Srbiji gotovo i ne postoji, da nemaju ideje, politiku, a da debatuju i vode politički život na Tviteru, što naziva “kafanskom komunikacijom”.

Foto: TV Pink Printscreen

Kaže i da ovakve reči koje su juče upućene, ali i prethodnih dana, nisu za nivo politike koji bi trebalo da postoji. Ocenjuje i da se, komunikacijom preko društvenih mreža, gubi kontakt sa realnošću, pa i osećaj da reči tamo napisane mogu da utiču na nekoga, pogode ga, ali i ugroze.

- Nisu svesni i da mogu krivično da odgovaraju, jer je pretnja krivično delo. Nesvesni toga izgovore mnoge stvari, ne znajući da čin izgovorene pretnje zaista sa sobom nosi posledice, pa i krivično sankcionisanje - kaže Nedeljković za Pink.

Ceo razgovor sa gostima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Aleksandar Vučić

#Novo jutro

'