AKTUELNO

Završena je rekonstrukcija Ulice Kralja Petra Prvog u Lazarevcu u dužini od 700 metara, koja je koštala više od 37 miliona dinara, a zamenik gradonačelnika Beograda Gorana Vesića je istakao da je gradska vlast na taj način pokazala da jednako tretira sve delove Beograda.

- Dan nakon što je usvojen novi Statut grada Beograda kojim su prigradske opštine, među kojima je i Lazarevac, dobile znatno veća ovlašćenja koja će im omogućiti da rešavaju probleme građana i da se mnogo više ulaže u te opštine, došao sam da obiđem Ulicu Kralja Petra Prvog koja je rekonstrisana uz pomoć grada Beograda - rekao je Vesić.

Istakao je da ta ulica danas izgleda onako kako treba da izgledaju veće ulice u bilo kom naseljenom mestu na teritoriji grada.

Na taj način je, kaže, gradska vlast pokazala da pođednako tretira sve delove Beograda bez obzira da li je reč o centru ili prigradskim delovima. Vesić je podsetio da je u Lazarevcu ranije rekonstruisana Krađorđeva ulica i najavio da će u narednom periodu biti raspisan tender za trg u toj ulici.

Foto: Grad Beograd

- Pored toga, radićemo nastavak Ulice Kralja Petra Prvog koji vodi prema porodilištu, koje bi trebalo da bude završeno u narednim danima - rekao je Vesić.

Najavio je da će Lazarevac dobiti i fontanu u okviru projekta 54 fontane grada Beograda. Vesić je rekao da se u odnosu na period do 2014. godine ulaže četiri puta više u prigradske opštine na teritoriji Beograda jer su, kako je dodao, one dugo bile zapostavljene.

- Opština Lazarevac je dugo bila zapostavljena, a poslednjih nekoliko godina to nije slučaj - rekao je Vesić i dodao da danas centar Lazarevca izgleda onako kako treba da izgleda centar jedne beogradske opštine.

Foto: Grad Beograd

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić zahvalio je zameniku gradonačelnika Vesiću i državnom sekretaru u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojanu Steviću, koji je prisustvovao događaju, na svemu što čine za građane te opštine.

- Lazarevac je u ranijem periodu bio zapostavljen u odnosu na neke centralne beogradske opštine, ali to sada nije slučaj - rekao je on.

Naveo je da rukovodstvo opštine Lazarevac sluša svoje građane i da će u narednom periodu sa njima sarađivati još više u cilju rešavanja problema.

Foto: Grad Beograd

- Lazarevac polako postaje reprezentativna opština ne samo na teritoriji Beograda već i cele Srbije. Nastavićemo da slušamo građane i ispunjavamo sve ono što je do nas - rekao je Sinđelić.

Dodao je da je Lazarevac najjužnija beogradska opština, ali da se poslednjih nekoliko godina to na terenu ne oseća, jer su ulaganja u tu opštinu ogromna.

#Goran Vesić

'