AKTUELNO

Poslanik SNS Vladimir Ðukanović, koji je učestvovao u prezentaciji Crte i CESIDA koja je vezana za izborno zakonodavstvo na beogradskom FPN-u, oglasio se nakon sastanka na svom Jutjub kanalu, gde je istakao da je opozicija prekršila dogovor.

- Dužan sam da obavestim javnost šta se na neki način dogodilo na Fakultetu političkih nauka, jer ne bih želeo da bude nekih manipulacija ili bilo čega sličnog, a neko je pokušao da napravi određene manipulacije - rekao je Đukanović.

-Nama je stigao poziv Fonda za otvoreno društvo, da prisustvujemo prezentaciji Crte i CESIDA koja je vezana za izborno zakonodavstvo, šta bi moglo da se poboljša i unapredi. Pozvani su profesori, stručnjaci, sve partije, uz uslov da nema medija i u skladu sa tim mi smo odlulčili da idemo, da sam znao da će neko da izmanipuliše čitavu javnost lično ne bih išao na tako nešto - ističe on.

-Ne mogu da krivim ljude iz Fonda, bili su maksimalno korektni i oni su u šoku kako se kamera N1 našla ispred FPN, jer niko medijima nije slao poziv, osnovni uslov je bio da nema medija. I meni bude jasno da je SzS pozvao N1 zašto su oni to uradili, to sam shvatio iz njihovih izlaganja, jer njih ne zanima nikakav razgovor, nego je bila poenta da oni nameste nas, da nas čekaju tamo u zasedi - Stefanovića, mene, Orlića i od toga prave cirkus, i da kažu kako je vlast, zamislite, poklekla pred opozicijom i sada mora da pregovara sa opozicijom - dodaje on.

Kako naglašava, nikakvi pregovori se nisu dogodili.

- Nismo ni o čemu pregovarali, saslušali smo određene predloge koje su Crta i CESID dali, sa nečim se slažemo, a sa nečim ne, ali ono što je važno da nisu bili nikakvi pregovori vlasti i opozicije, to je jako važno da se naglasi i da ih neće ni biti- kaže on i dodaje da ne mogu da se iznose bilo kakvi detalji sa skupa i da že se Fond oglasiti svojim saopštenjem.

Ističe, da može da se razgovara, ali da ako hoće nešto zakonski, onda predlog zakona treba da daju u skupštini da se o tome raspravlja, a oni to neće.

Foto: TvPink Printscreen

-Nemoj da spinuju javnost da je išao neko da pregovara sa njima o izbornim uslovima, uopšte niko nije išao da pregovara sa njima, ali u jednom momentu može da se kaže kako su oni žrtve i kako se vlast ponaša prema njima. U jednom trenutku, svi učesnici skupa bili su zgroženi što je neko obavestio medije - kaže Đukanović.

-Da je moderator pre skupa rekao biće mediji, u redu, ali su oni insistirali da nema medija, ljudi su bili maksimalno korektni. Ako su oni na ovakvim stvarima spremni da krše pravila šta će biti na izborima? - zapitao se Đukanović i dodao da je jasno da pojedinci iz opozicije žele da idu na bojkot, jer oni samo tako mogu da opstanu na političkoj sceni.

- Bilo je žustro, bile su teške reči, ali držim se toga da ne iznosimo detalje, Fond će izaći sa svojim saopštenjem pred javnost. Kako je neko pokušao da na najgori mogući način u svoje političe interese zloupotrebi skup na kome smo mogli da lepo razgovaramo, umesto toga ćemo imati spinovanje. Pregovora nema i na ovakav način kršenjem pravila ne može ni da ih bude - zaključio je Đukanović.

#Vladimir Đukanović

'