AKTUELNO

Vladimir Marinković, potpredsednik Skupštine Srbije, govoreći o prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kaže da se ondašnja vlast borila za demokratiju u privatnoj državi, što žele i danas.

- Borci za demokratiju u privatnoj državi, to je očigledno bio glavni plan i to svi možemo da vidimo, da je to njihov plan i dan danas. Jedini cilj te njihove borbe i svega što rade prethodnih godina je upravo da pokušaju, ne na neki normalan način, dođu na vlast, nego putem nasilnih metoda. Čak ih nije sramota da kažu da su prisluškivali – rekao je Marinković u Novom jutru TV Pink.

Kako dodaje, Zoran Živković je mrtav hladan priznao da su prisluškivali Vučića.

- Mogu da zamislim kako je tom čoveku i njegovoj porodici kada su ga prisluškivali 20 godina i to isključivo iz svojih ličnih interesa, misleći da će imati nešto kako bi ga uslovljavali i ucenjivali. Naravno, od toga nema ništa i sigurno je da na čelu sa njim nastavljamo jednu borbu za bolju i moderniju Srbiju – kazao je Marinković.

Prema njegovim rečima program predsednika Vučića ima podršku građana Srbije i po svim istraživanjima javnog mnjena ona je oko 65 odsto.

Foto: TvPink Printscreen

- Svi ti koji su tada prisluškivali i koji su vlast koristili isključivo za ostvarivanje svojih interesa, dizali državne avione kako bi išli u skupa letovališta, oni su prošlost i oni će ostati na smetlištu istorije – istakao je Marinković.

Govoreći o sastanku na FPN-u na kojem su bili predstavnici i vlasti i opozicije Marinković kaže da su se predstavnici opozicije odazvali jer oni nemaju drugu opciju, osim da razgovaraju, jer su poraženi na predsedničkim izborima u prvom krugu.

- To jeste na neki način politička sramota. Suština je da se oni ne odazivaju na kolegijume Narodne skupštine i razgovor tamo, nego se odazovu kada pozove telefonom Metju Palmer, koji je ostatak te Duboke države – smatra Marinković.

Milorad Vučelić, glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti", komentarišući pisanja jednog dnevnog lista da je okrugli sto na FPN-u osmišljenih u vreme posete Metju Palmera, kaže da je onda objašnjivo zašto je deo opozicije došao na taj sastanak.

Foto: TvPink Printscreen

- Oni hoće da kažu da oni nikako ne bi došli da im Metju Palmer nije rekao. To hoće da kažu? Znači oni ne osećaju potrebu da to rasprave bilo gde drugo ili na bilo čiju drugu inicijativu u Srbiji, pa ni vlasti, ni drugog dela opozicije, nego kada Metju Palmer kaže, ako je tako – kazao je Vučelić.

Kako dodaje, sada je objašnjeno ko treba da inicira njihovo učešće u nekim okruglim stolovima, koje oni pokušavaju da nekom politizacijom pretvore u alternativno mesto.

#Aleksandar Vučić

#Vladimir Marinković

'