AKTUELNO

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlovic izrazila je zadovoljstvo što ce danas biti pušten u saobraćaj autoput "Milos Veliki", na deonici od Obrenovca do Ljiga, i istakla da je u prethodne četiri godine u Srbiji izgrađeno 300 kilometara autoputeva.

- Danas je zaista divan dan, otvara se novi autoput kroz Srbiju tako da cemo sada od Obrenovca do Čačka imati 103 kilometra autoputa. Bićemo bezbedniji, zaobićicemo Ibarsku magistralu, povezacemo nase lepe gradove -  rekla je Mihajlović u Novom jutru. Istakla je da Srbija nije ista i da se razvija, navodeći da je u prethodne četiri godine u našoj zemlji izgrađeno 300 kilometara autoputeva, te da je sve to uradeno velikim i napornim radom.

- Za to nam je trebao novac. 2014. godine mi smo placali dugove koje nam je ostavila prethodna vlast, svi oni koji se sada nesto bune i kritikuju kad otvaramo autoputeve - rekla je Mihajlovic i dodala da je sadasnja vlast obezbedila novac ozbiljnom fiskalnom politikom. Kako je dodala, bez predsednika Srbije Aleksandra Vučića, vlade, inzenjera i radnika mi danas ne bi mogli da govorimo o ovako lepom autoputu i svim drugim autoputevima koji ce biti otvoreni.

Navela je da uvek ima kriticara i onih koji ce reci "ovo je sve bez veze, mi smo to poceli" i dodala:

- Mi smo ovaj autoput mogli da pustimo u decembru prosle godine. Deonica od Obrenovca do Uba je bila gotova, od Lajkovca do Ljiga takode, a deonica Ub-Lajkovac koju su radili ti kriticari bila je problematicna, napravljena od blata i delovi deonice su morali ponovo da se rade i zato je mi pustamo sada. Izgubili smo vreme, novac i mnogo toga od tih takozvanih kriticara - rekla je Mihajlovic.

Navela je da bi svi trebalo da budemo srecni zbog svakog izgradenog kilometra autoputa jer ce on, dodala je, koristiti svi gradani Srbije. Osim toga sto ce danas biti pusten u saobracaj autoput od Obrenovca do Ljiga, odnosno do Cacka, ministarka je najavila da ce 18. decembra biti pustena veoma vazna deonica Surcin-Obrenovac sto je jos 17 kilometara autoputa. Navela je da ce danas biti potpisan ugovor o izgradnji deonice Novi Beograd-Surcin koja ce, dodala je, poceti da se radi u martu sledece godine i izgradnja ce trajati oko godinu i po dana.

Ona je najavila je da ce vrlo brzo poceti da se radi i Moravski koridor i dodala da se ocekuje da ce u septembru poceti radovi na deonici od Pojata do Preljine, dugoj 110 kilometara.

#Zorana Mihajlović

'